Giedrius Savickas - naujasis "Urvinis žmogus"

Giedrius Savickas - naujasis "Urvinis žmogus"

Naujas naujojo “Urvinio žmogaus “ sezonas prasidėjo!

Taip taip, būtent naujojo, nes šį rudenį Vilniuje žiūrovų vertinimui pateiktas ne tik  atnaujintas spektaklio “Urvinis žmogus” turinys, bet ir pats Urvinis. ,,Ideoteatro’’ kolektyvas džiaugiasi, kad po 10-ies spektaklio gyvavimo scenoje metų, spektaklis vis dar labai populiarus, todėl nusprendė pristatyti  žiūrovams atnaujintą - šioms dienoms aktualų – urvinį žmogų, kurį tolyn į modernųjį amžių veda visiems gerai žinomas, humoro jausmo nestokojantis Giedrius Savickas.

“Pasiryžome atnaujinti spektaklį dėl keletos priežasčių. Per dešimtmetį pasikeitė aktualijos, o tai ypatingai svarbu pjesei, kuri tiesiogiai susijusi su dabartimi. Kalbama apie santykius tarp vyro ir moters – tokius, kokie jie yra būtent dabar, o ne kažkada praeityje. Reikėjo naujo, šviežio, per dešimtmetį kiek pasikeitusio požiūrio. Esame tikri, kad aktoriui Giedriui Savickui ir režisieriui Dainiui Kazlauskui atnaujinti spektaklį kuo puikiausiai pavyko. Naujų vėjų įkvėptą Urvinį spektaklyje  verta susitikti tiek dėl didelės juoko dozės, tiek dėl nepakartojamą humoro jausmą turinčio talentingojo Giedriaus Savicko vaidybos. Stebint repeticijas, matant aktoriaus įsijautimą į vaidmenį, ypatingai gausiai ir taikliai įpinant jam būdingas improvizacijas, ima atrodyti, kad tai jau ne mūsų, o tiesiog Giedriaus Savicko Urvinis!” –dalinasi  ,,Idioteatro’’ vadovas Donatas Tarasevičius.

Spektaklis “Urvinis žmogus” yra tapęs legenda. Statistika – iškalbinga.  Per 10 metų Lietuvoje buvo parodyta daugiau nei 1000 spektaklių. Gastrolių metu spektaklis aplankė virš keturiasdešimt miestų ir miestelių, o į spektaklius parduota daugiau nei 400 000 bilietų!

Dėl tokio ilgo gyvavimo spektakliui kyla pavojus išsisemti, pasibaigti. Bet ne šitam spektakliui! “Urvinis žmogus” visada pripildo teatrų sales, o vaidinimui  pasibaigus, žiūrovų veidai ir toliau spinduliuoja gerą nuotaiką. Spektaklio forma yra unikali tuo, kad kiekvienas aktorius jį  interpretuoja savaip, papildo tekstą, improvizuoja, todėl istorija yra asmeniška ir kaskart savita.

Šį sezoną žiūrovai urvinio žmogaus vaidmenyje matys Giedrių Savicką ir Darių Meškauską. Pastarasis vaidmenį, bėgant metams, patobulino,  atnaujino, papildė  tekstiniais intarpais, suteikdamas vaidmeniui unikalaus skambesio.

Komedijos ,,Urvinis žmogus” pagrindinė idėja išlieka: narpliojami vyro ir moters santykiai, su geranorišku, o kartais kandžiu humoru išryškinant tuos didelius skirtumus arba tik mažyčius mus skiriančius niuansus. Spektaklis į vyro ir moters bendrą gyvenimą leidžia pažvelgti vienas kito akimis: atvirai, taikliai ir linksmai, palengvinant kasdienybėje pasitaikančius nesusipratimus,  tariamą nesusikalbėjimą paverčiant nuolatine gyvenimiška komedija: nuo  urvinio žmogaus laikų iki šiuolaikinio modernaus ir skubančio žmogaus.

Atnaujintas spektaklis „URVINIS ŽMOGUS” lapkričio 11 d. 19 val. Klaipėdos koncertų salėje

Bilietus galite rasti „Tiketoje”

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder