Klaipėdoje - roko festivalis

Klaipėdoje - roko festivalis

Roko muzika grįžta į Klaipėdą. Tiesą pasakius, ji visiškai dingusi iš uostamiesčio ir nebuvo - kone kiekvieną savaitę "Roxy" klube galima išgirsti vieną ar kitą roką grojančią komandą, tačiau pirmą kartą per paskutiniuosius kelerius (o gal keliolika?) metų Klaipėdoje rengiamas roko muzikos festivalis.

Šiandien ir rytoj roko muzikos ritmai nuskambės iki šiol melomanams "neragautoje" vietoje - "Roxy" klubo kiemelyje Priestočio g. 9.

"Tai - greičiau klubinis festivalis, nepretenduojantis į didelį masinį renginį. Mūsų pirmasis tikslas yra parodyti, kad roko, kaip muzikos krypties, ribos labai plačios. Antrasis tikslas - festivalis mieste, lauke, su jaukia atmosfera", - teigia renginio idėjos autorius, "Roxy" klubo siela Henrikas Žižys.

Penktadienio programoje - dar 1990-aisiais susikūrusi, o dabar su naujomis dainomis grįžtanti klaipėdiečių grupė "Karo stovis", indie roko atstovai iš Kauno "Dažai", vilniečių funky roko komanda "Garbanotas bosistas" ir festivalio "headlineris" - Londono (Didžioji Britanija) kompanija "Komla", kurių atliekama muzika - labai kontrastinga: nuo romantiškų bliuzo baladžių iki hyper energingo roko.

Šeštadienį "Roxy" klubo kiemelyje pasirodys latvių duetas iš Rygos "Karmafree", atliekantis autentišką indie elektroroką, klaipėdiečių rokenrolo komanda "Breaze", indie roko kolektyvas iš Vilniaus "Karma", ne kartą apšildęs Andriaus Mamontovo grupę. Vakarą energinga punk/ska muzika pabaigs dar viena Latvijos grupė - "All Day Long" iš Rygos.

Festivalio vieta - uždaras "Roxy" kiemas - išties netradicinė, tačiau, pasak H. Žižio, ideali klubiniam festivaliui.

"Roko gerbėjų emocijas turėtų žadinti ir industrinė aplinka - kiemelis yra šalia geležinkelio, tad pravažiuojantys traukiniai turėtų pridėti papildomo ritmo gitaroms ir būgnams", - pusiau juokais, pusiau rimtai sako H. Žižys.

Tad nepamirškite - roko fanai renkasi šiandien, penktadienį, ir rytoj, šeštadienį, Klaipėdoje, Priestočio g. 9. Renginių pradžia - 19 val., durys atidaromos nuo 18 val.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder