Klaipėdoje vyks akcija „Švari Dangė – 2017“

Klaipėdoje vyks akcija „Švari Dangė – 2017“

Rotary klubas „Concordia 1826“ ir socialinis partneris asociacija  „Mano miestas Klaipėda“ ekologinę-edukacinę akciją šiemet vykdys jau septintą kartą.

Akcijos pavadinimas „Švari Dangė“ parinktas neatsitiktinai – mes siekiame, kad miesto upei būtų grąžintas senasis istorinis Dangės pavadinimas, ir jaučiame, kad ta diena vis labiau artėja.

2012 m. projektas buvo pastebėtas ir įvertintas  LR Aplinkos ministerijos Padėkos raštu už aplinkosaugines iniciatyvas.

Šiuo projektu siekiama parodyti pavyzdį visuomenei ir paskatinti išvalyti Dangės upės vandens paviršių ir pakrantes nuo nepageidaujamų civilizacijos padarinių.  Kviečiame visus prisijungti ne dėl to, kad stigtų rankų ar lėšų sutvarkyti mūsų miesto upę, o todėl, kad atkreiptume visų dėmesį į tai, kas tyčia ar netyčia „atsiranda“ upėje (stiklas, plastikas, guma...). Kviečiame tam, kad suvoktume – didžiausi jos teršėjai esame mes, kranto gyventojai.

Talkai pasibaigus kasmet atliekame edukacinę akciją. Susirinkusiems gamtoje pateikiame žymaus lektoriaus paskaitą apie mūsų aplinkos apsaugą. Šiais metais  apie nacionalinę žuvį – ly ną – mums papasakos  nacionalinės žuvies atrankos komisijos narys  Antanas Kontautas.

Šiemet projektas jau antrą kartą iš pavasario keliasi į rudens ūkanas. Jei anksčiau mes akcentuodavome, kad miestą ruošiame šventėms, tai dabar pabrėžiame glaudesnį ryšį su tikrąja gamta. Bazinė renginio vieta vėl yra numatyta Dangės krantinėje po Liepų g. tiltu (kairėje pusėje važiuojant nuo Klaipėdos - ties gaisrinių privažiavimo prie vandens).

Prie akcijos kviečiame prisijungti visus, neabejingus mus supančiai aplinkai. Ypač kviečiame čia atvykti visus miestiečius, gyvenančias netoli upės. Tai puiki proga ne tik susitvarkyti mus supančią aplinką, bet ir pabendrauti, pabūti kartu. Nuolatiniai akcijos partneriai UAB „ Ecoservice Klaipėda“ parūpins talkininkams maišus bei konteinerius, o UAB „Sabelija“ aprūpins talkininkus pirštinėmis. Sportinės žūklės klubo „Kurėnas“ nariai pasitelkę savanorius savo laiveliais valys upės paviršių, o savanoriai narai bandys  panaršyti upės dugną ties Liepų gatvės tiltu. Visi kiti – kas pėsti, kas vedini dviračiais galės valyti upės pakrantes.                      

Renginio laikas: 2017 m. spalio 7 diena, šeštadienis, 11.00 -12.30 val.

Akcijos veiklos zonos:

  • Jachtų uostelis Kruizinių laivų terminale;
  • Upės pakrančių atarpa nuo „Meridiano“ iki Mokyklos g. tilto;
  • Jono kalnelio prieigos (dirbs laivelis);
  • Upės pakrančių atkarpa nuo Mokyklos g. tilto papėdės iki bazinės renginio vietos;
  • Bazinė vieta;
  • Dviračių takas nuo bazinės vietos link Tauralaukio tilto (dirba dviratininkai).

Visose renginio zonose upe plauks laiveliai, į kuriuos bus renkami maišai su šiukšlėmis.

12.30 -13.00 val. – paskaita  bazinėje stovyklos vietoje. Lektorius – A. Kontautas.

13.00 val. – nacionalinės žuvies Lyno simbolinis paleidimas į upę.

13.10 val. – bendra renginio dalyvių nuotrauka.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder