Kviečia į Virgilijaus Noreikos atsisveikinimo koncertą Klaipėdoje

Kviečia į Virgilijaus Noreikos atsisveikinimo koncertą Klaipėdoje

Visais laikais Lietuva garsėjo ne tik krepšininkais, bet savo šalį garsino ir operos solistai. Dar XX amžiaus pradžioje, tik susikūrus operos teatrui, Lietuvą garsino neprilygstamasis Kipras Petrauskas. Tai ko gero buvo pirmasis tokio garso dainininkas, kuris savo pasirodymais Peterburgo, o vėliau ir Italijos scenose privertė prabilti apie Lietuvą, kaip puikių dainininkų kraštą

Juozas Mažeika, Antanas Sodeika, Antanina Staškevičiūtė, Petronėlė Zaniauskaitė, Antanas Kučingis, Kazys Gutauskas, Valentinas Adamkevičius, Elena Čiudakova, o vėliau visa eilė jaunųjų talentų Europai ir pasauliui sakė, kad Lietuva ne tik krepšinio šalis.

Šių paminėtų ir nepaminėtų dainininkų tarpę vis dėlto labiausiai išsiskyrė ir ko gero labiausiai išgarsino Tėvynę napakartojamasis, dabar jau legendinis Lietuvos balsas – Virgilijus Noreika.

Šio nepaprastai talentingo, briliantinio tembro ( taip yra įvardintas V.Noreika pasaulinio garso žurnalo „Opera news“puslapiuose 2010 metais) tenoras ilgus metus džiugino ne tik Lietuvos operinio meno mylėtojus.

Dėl meilės Tėvynei, atsisakius dainuoti Maskvos Didžiajame teatre, šis fantastiškas tenoras, negalėjo džiuginti pasaulio operinio meno mylėtojų, bet garsas apie jį sklido ir išliko iki šiol.

Tačiau gyvenimas negailestingas, metai nenumaldomai bėga ir neleidžia atsigrežti...

Šiais metais legendiniam Lietuvos balsui – Virgilijui Noreikai sukako, o ir kitas skaičius ne mažiau įspūdingas – 55 metai profesionalioje scenoje.

Profesorius, aukščiausių Lietuvos ir kitų šalių apdovanojimų kavalierius, vis dar dainuojantis ir gan aktyviai koncertuojantis Maestro nusprendė pasitraukti iš aktyvios vokalo veiklos didžiojoje scenoje...Tai nereiškia, kad mes nebegirdėsime jo dar vis nuostabaus balso...tai reiškia, kad šis didis menininkas tiesiog pareiškia“ gana“, laikas sustoti...ir gal būt užleisti Lietuvos tenorų karaliaus karūną jaunam talentingam tenorui, gal būt vienam iš daugelio jo mokinių, gal būt ateityje irgi tapsiančiam legendiniu tenoru.

Taigi, būtent norint pažymėti šį Maestro žingsnį, pagerbiant jo neblėstanti talentą ir sumanytas 6 koncertų ciklas – „AČIŪ UŽ MEILĘ – VIRGILIJUS NOREIKA“

2012 metų spalio 19 dieną - Klaipėdos Švyturio arenoje vyks Virgilijaus Noreikos atsisvekinimo su didžiąja scena koncertas, kuriame be Maestro dalyvaus ir šiuo metu garsūs jaunieji tenorai – Edmundas Seilius, Vaidas Vyšniauskas ir Mėrunas Vitulskis.

Pirmą kartą Lietuvoje galėsime gėrėtis vienu metu dainuojant keturis tenorus. Programa truks daugiau nei 2 valandas ( su pertrauka visas 3 valandas). Koncertų programoje skambės arijos iš operų, itališkos, ispaniškos, amerikietiškos ir žinoma lietuviškos dainos. Šiame koncerte šie keturi puikus dainininkai atliks naujus, dar negirdėtus ir jau gerai žinomus kūrinius, kuriuos dainavo garsiausi pasaulio tenorai. Garsieji Lietuvos tenorai dainuos po vieną, keturiese ir kvartetu. To, ko gero, Lietuvos publika dar nebuvo mačiusi ir girdėjusi.

Pirmoje koncerto dalyje skambės arijos iš G.Pučinio „Turandot“, „Bohema“, G.Verdi „Otelo“, G.Donicečio „Meilės eleksyras“, J.Masne „Verteris“, kurias atliks ir Virgilijus Noreika ir jaunieji Lietuvos operos grandai – Vaidas Vyšniauskas, Edmundas Seilius, Mėrunas Vitulskis. Taip pat pirmoje dalyje išgirsime žinomas itališkas, neapolietiškas Maestro dainas – ,

C.A.Bikxio „Mama“, L.Dalla „Il canto“, ir kitas.

Antroje koncerto dalyje turėsite progos išgirsti V.Noreika ir jaunuosius Lietuvos tenorus atliekant tokius garsius pasaulinius populiariosios muzikos amerikiečių bei ispanų hitus – nuo J.Revaux, K.Fransua ir P.Anka „Mano kelias“( garsusis F.Sinatros dainuotas „My way“) iki A.Lara „Granada“ .

Be abejonės Jūsų laukia ir garsusis A.Raudonikio „Švelnumas“, B.Gorbulskio „Devintoji banga“ ir kitos žinomos lietuviškos dainos.

Be to koncerte bus ir netikėtų staigmenų – scenoje kiekviename koncerte gali atsirasti ir svečių –spalio 19 Klaipėdoje pamatysime ir išgirsime Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko virtuozišką grojimą trimitu, akustine gitara gros nuostabus muzikantas Tomas Varnagiris.

Visus kūrinius specialiai šiam projektui aranžavo klaipėdiečiai Rimantas Giedraitis ir Deivydas Zvonkus.

Šiame visame puikiųjų muzikantų tarpe neabejotinai vieną iš svarbiausių vietu užims orkestras pasivadines „Vilnius sinfonietta“, kuriam vadovauja ir diriguoja talentingas dirigentas Vytautas Lukočius. Visuose koncertuose Virgilijų Noreiką lydi jo kraštiečiai – Šiaulių valstybinis kamerinis choras „Polifonija“, kuriam vadovauja Tomas Kučinskas.

Maestro V.Noreika atliks vieną iš sudėtingiausių tenorų arijų – Otelo mirties scenos finalas ( tarp kitko ko gero tokio amžiaus tenorų atliekant ši kūrinį pasaulyje ir nėra).

Tai gi, mieli klaipėdiečiai, spalio 19 d. 19 val Klaipėdos „Švyturio“ arenoje legendinis Lietuvos

Tenoras, fantastiškasis Virgilijus Noreika nori Jums tarti – AČIŪ UŽ MEILĘ...

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder