Laisvės tiltas Klaipėdoje

Laisvės tiltas Klaipėdoje

Rugpjūčio 23-30 dienomis visus kviečiame ant Klaipėdos Biržos tilto užrišti baltai raudoną juostą, piešinį ar kitą kūrinį su Laisvės palinkėjimu Baltarusijos žmonėms. Linkėjimai su vėliavomis bus eksponuojami rugpjūčio 23-30 dienomis ant Biržos tilto. Po akcijos jie bus saugiai surinkti ir išsiųsti į Baltarusiją demokratinėms organizacijoms.

Rugpjūčio 23 d. 18.30 val. kartu su "Klaipėda - Europos jaunimo sostinė 2021"  komanda ir visais norinčiais sustosime į gyvąją Baltarusijos vėliavą ant Biržos tilto ir tylos minute pagerbsime visus žuvusius Baltarusijoje kovoje už Žodžio ir Judėjimo Laisvę, už Laivę Būti savo protėvių žemėje ir demokratiškai auklėti vaikus.  Pakelsime rankas ir senąsias Baltarusijos vėliavas į viršų už  žuvusius priespaudoje ir neišvydusius vieningos Baltarusijos.

Rugpjūčio 23 d. 19.00 val.  Palaikant brolišką baltarusių tautą, kovojančią už demokratines teises, stosime visi į  Laisvės kelią. Jis prasidės Šiauriniame rage ir tęsis Danės krantine iki Biržos tilto, nuo jo pasuks Herkaus Manto gatve į Liepų g. ir tęsis iki Palangos plento. Aprangos kodas - balta spalva. Prašome dalyvių būti su pirštinėmis ir su kaukėmis. Kelią rengiame kartu su Laisvės TV.  Klaipėdos Laisvės kelią palaiko KBA - Klaipėdos bendruomenių asociacija.

Tylėti nebegalime, nusiimkime tas nematomas kaukes.  Prieš 31 metus trys broliškos tautos savo bendrystės, vienybės, meilės ir Laisvės troškimo dėka įrodė pasauliui, kad kiekvieno žmogaus laisvės troškimas ir vienybė jungia ne tik širdis, bet ir valstybes, sienas, tautas bendram ir kilniam tikslui. Negalime būti abejingi nusižengimams žmogiškumui, kurie  vyksta šalia mūsų sienos, todėl minėdami Baltijos kelio 31-ąsias metines ant Biržos tilto iškelsime 8 senąsias Baltarusijos, 8 valstybines Lietuvos trispalves, 8 valstybines Latvijos ir 8 valstybines Estijos vėliavas. Jaučiame pareigą iškelti ir paminėti ir daugiau valstybių, kuriose tęsiasi karai ir pažeidžiami demokratijos principai, bet šiuo metu mūsų maldos ir širdys plaka Baltarusijos ritmu ir tebūnie tai šviečiantis pavyzdys Taikai pasaulyje.  

Užrišk savo baltai raudoną laisvės palinkėjimą ant Biržos tilto!

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder