Legendinė intymi (-ių) vyrų trupė "Erelis" grįžta į sceną

Legendinė intymi (-ių) vyrų trupė "Erelis" grįžta į sceną

Dar prieš 25 metus gimęs humoristinis muzikinis projektas "Erelis" grįžta su spektaklių turu po Lietuvą. Nepralenkiami ironizuotojai – Keistuolių teatro aktoriai Robertas Aleksaitis, Darius Auželis, Aidas Giniotis, Andrius Kaniava ir Darius Miniotas. Paskutinįsyk susibūrę 2007 metais pasirodymui Druskininkų teatro festivalyje, ereliai šį kartą pademonstruos ne tik kultinę oratoriją "Brisiaus galas", tautinį pokalbį-disputą "Sakmė pagal Juzą", bet ir naują spektaklio dalį "Sigutė".

Aidas Giniotis, prieš penkerius metus paklaustas, ar nebuvo sunku įkalbėti kolegas vėl atgaivinti šį projektą, tikino: "Kai nebepatiks visiems būti kartu, neberengsime net jubiliejinių pasirodymų. O dabar buvome vienas kito taip išsiilgę, kad vėl kartu uždainuoti įkalbėti nereikėjo nė vieno". Tos pačios susibūrimo priežastys ir dabar.

Šis šou užgimė savame rate smagiai minint Teatro dienas. Vėliau atskiri "gabalai" buvo sujungti į vieną ir akimirksniu tapo hitu. Tačiau populiarumas neįveikė pasirodymo intymumo. Žodį "intymus" ereliai aiškina pasitelkę lietuvių kalbos žodyną: "grynai asmeniškas, artimas, draugiškas, nuoširdus". Toks artimas, kad anuomet spektaklį mačiusi Laisvė Radzevičienė atsimena: "Salėje užsižiebė ugnelės, pakvipo žiebtuvėlių dujomis, tauta susiėmė už rankų... Tiesiog norėjosi verkti".

Pasak Andriaus Kaniavos, intymi vyrų grupė "Erelis" yra "geltonojo humoro grupė". Nors bulvaru čia tikrai nekvepia. Tik aukštos prabos ironija. Neringa Čereškevičienė, laidos vaikams "Tele-bim-bam" kūrėja sako, jog "Erelis" buvo "visiškai naujas žingsnis lietuviško humoro srityje. Tikrasis postkomunistinės visuomenės jumoras, sutelkiantis žmones aplink". Tačiau asociacijos, kuriomis žaidžiama, bus atpažįstamos ne tik tam, kas bent puse kojos buvo ir bent viena akim matė tarybinį pasaulį, bet ir tam, kam visada buvo įdomu kaip buvo ten, kurie ištempę ausis klausėsi mamų ir tėčių gyvenimo istorijų.

Keistuoliai savo projektą pristato trumpai: "Jei vaikystėje "bliovėte" skaitydami Jono Biliūno "Brisiaus galą", privalote pamatyti šį šou. Jei neverkėte ar neskaitėte – juo labiau. Tai muzikinis satyrinis pasirodymas, į kurį bilietai graibstomi jau nuo XX amžiaus pabaigos tiek paauglių, tiek jaunimo, tiek suaugusiųjų". Aktualus ir iki ašarų juokingas tada, toks pat ir dabar.

Spektaklis Klaipėdoje bus rodomas sausio 23 d. (pirmadienį). Daugiau informacijos www.idioteatras.lt

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder