„Naktigonės 2017“: kas prasideda, tas baigiasi

„Naktigonės 2017“: kas prasideda, tas baigiasi

Po mėnesio, rugsėjo 9 d. (šeštadienį), koncertu „Domantas Razauskas. Akustinis. Dainų ir eilių vakaras“ baigsis X poezijos ir muzikos šventė „Naktigonės 2017“. Šventės sumanytojas ir organizatorius Sigutis Jačėnas sako, kad tai bus ir atsisveikinimas su projektu.

Primename, ką dar galima suspėti pamatyti bei išgirsti paskutinę „Naktigonių“ vasarą Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos Konferencijų salėje, kiemelyje ir kavinėje „Pauzė“.

Rugpjūčio 11 d. (penktadienį) 19.30 val. aktorius, dainų autorius ir atlikėjas Hermis Preikštas kviečia į dainuojamosios poezijos vakarą „Dainos apie meilę-nemeilę ir gyvenimo prasmę“, kurio metu skambės įvairių laikotarpių autorinės dainos − nuo ankstyvųjų įsimylėjimų iki prasmės paieškų. Dainų tekstų autoriai Algimantas Mikuta, Rolandas Butkevičius, Saulius Paukštys, Pranas Raščius, Jurgis Kunčinas, Balys Sruoga, Justinas Marcinkevičius, Vladas Mozuriūnas ir H. Preikštas.

Rugpjūčio 14 d. (pirmadienį) 17 val. susitikimas su Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro aktore Ligita Kondrotaite. Poezijos ir muzikos valandoje „Iš vidaus“ skambės poetų Justino Marcinkevičiaus ir Sigito Gedos kūryba. Dalyvaus gitaristas Julius Kurauskas.

Rugpjūčio 16 ir 30 d. (trečiadieniais) 21 val. klausytojų laukia dvi paskutinės unikalios Tyliosios literatūrinės diskotekos, kurios vyksta visiškoje tyloje, nes kiekvienas diskotekos dalyvis gauna specialias ausines ir gali pats iš trijų šaltinių rinktis, ką klausyti: ar kurį nors kompaktinių plokštelių kolekcijos „Lietuvių aktorių balsai“ albumą, ar „didžėjaus“ Kristijono Lučinsko (Driezho) muzikines kompozicijas, miksuojamas su aktorių skaitymais.

Rugpjūčio 18 d. (penktadienį) 19.30 val. vyks Keistuolių teatro ir teatro „Atviras ratas“ aktoriaus, dramaturgo Justo Tertelio autorinių dainų vakaras „Kai pasibaigs laikas“. Skambės dainos, kurių nuotaikų paletė pati įvairiausia − nuo ramių ir jautrių, kviečiančių įsiklausyt iki linksmų ir saviironiškų, kviečiančių dalyvauti bei dainuoti drauge. Dainos apie spektaklius ir iš spektaklių, ir nuoširdus bendravimas su publika. Visų vakaro dainų muzikos ir tekstų autorius J. Tertelis.

Rugpjūčio 21 d. (pirmadienį) 17 val. Šiaulių dramos teatro aktorės Nomedos Bėčiūtės skaitymų valandoje „Pasivaikščiojimas“ girdėsime poetų Juditos Vaičiūnaitės, Jono Strielkūno, Sigito Gedos, Marcelijaus Martinaičio ir Gintaro Gutausko kūrybą. Dalyvaus gitaristas J. Kurauskas.

Rugpjūčio 25 d. (penktadienį) 19.30 val. dainų autoriaus ir atlikėjo Romo Naidzinavičiaus vakaro „Su Rugpjūčio Dangumi“ programoje R. Naidzinavičiaus autorinės dainos pagal Sigito Gedos, Rimgaudo Graibaus, Rabindranato Tagorės, Jurgio Kunčino, Juozo Erlicko, Antano A. Jonyno, Romualdos Pukalskaitės-Suslavičienės tekstus. Dainuojamosios poezijos koncerte dalyvaus smuikininkė Jovita Šiugždinytė.

Rugpjūčio 28 d. (pirmadienį) 17 val. aktorės Olitos Dautartaitės skaitymų programoje „Nenuskriauski to atviro vakaro“ skambės Jono Strielkūno ir Bernardo Brazdžionio lyrika. Dalyvaus gitaristas J. Kurauskas.

Rugsėjo 4 d. (pirmadienį) 18 val. aktoriai Virginija Kochanskytė, Petras Venslovas, Sigutis Jačėnas, visi dalyvavę ir pirmojoje poezijos bei muzikos „Naktigonėje“, su švente atsisveikins „Paskutine poetine vakariene“. Dalyvaus gitaristas J. Kurauskas.

Iki atsisveikinimo vakaro bibliotekos Konferencijų salėje veiks Eugenijaus Maciaus fotografijų paroda „Pajūrio atvirukai“, kurios atidarymu X poezijos ir muzikos šventė „Naktigonės 2017“ prasidėjo.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Klaipėdos miesto savivaldybė. Globoja Klaipėdos apskrities viešoji Ievos Simonaitytės bibioteka ir kavinė „Pauzė“. Informaciniai partneriai dienraštis „Vakarų ekspresas“ ir radijas „Extra FM“. Rengėjas VšĮ „Vieno aktoriaus teatras“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder