Premjera "Po 20 metų" - kai norisi santykių tragediją paversti komedija

Premjera "Po 20 metų" - kai norisi santykių tragediją paversti komedija

Moterys vyrams argumentuoja, jog vedę vyrai gyvena ilgiau už vienišus. Tuo tarpu šie atsikerta, jog vedusiems vyrams kartais taip norisi numirti. Numirti kartais norisi ir moterims... Tuomet ir prasideda tikroji gyvenimo komedija. Tiesa, tą pačią minutę, kai ši komedija paliečia mus, ji virsta tragedija. Komedija ją vadiname tik tuomet, kai tai liečia mūsų kaimynus, bet ne mus.

Gyvenimiškos, kasdieniškos ir iki skausmo pažįstamos sutuoktinių peripetijos – visa tai naujoje Dainiaus Kazlausko režisuotoje komedijoje „Po 20 metų“. Juoko pliūpsnį kelia tai, jog žiūrint spektaklį kartais apima jausmas, tarsi žiūrėtum pro rakto skylutę į save, į savo partnerį. Skirtumas tik tas, kad tuo metu supranti, kaip kartais absurdiškai ir vaikiškai elgiamės, kiek laiko išvaistome niekams ir problemoms, kurių paprasčiausiai nėra.

Dar smagiau tampa, kai pagalvoji, jog ilgo (o dažnai ir trumpo) gyvenimo kartu peripetijas atskleidžia kultinio spektaklio „Urvinis žmogus“ ne mažiau kultiniai personažai Vidutis (akt. Andrius Bialobžeskis) ir Edita (akt. Gabija Ryškuvienė). Juk būtent Vidutis buvo vienas pirmųjų išrėžęs tiesą apie vyrą ir moterį, jų panašumus ir skirtumus.

Prabėgę 20 santuokos metų kardinaliai pakeitė Editos ir Vidučio santykius – jaunus, veržlius, aktyvius ir vienas kitą nuolat džiuginančius sutuoktinius apgaubė kasdienybės, buitinių rūpesčių ir rutinos šydas. Norėdama prikelti tai, kas buvo, ir santykiams sugrąžinti jaunystę, Edita imasi iniciatyvos ir pakviečia vyrą savaitgalį praleisti tik dviese prabangiame viešbutyje.

Pinigus kruopščiai skaičiuojančiam vyrui prabangus viešbutis įspūdžio nedaro, nenudžiugina jo ir naujas žmonos per išpardavimą pirktas megztukas. Dar didesniu išbandymu tampa Editos iš bibliotekos pasiskolinta knyga, kurioje – pamokos ir patarimai, kaip pagerinti seksualinį gyvenimą ir iš naujo pamilti vienas kitą. Ką ši knyga padarys su kažkada be galo vienas kitą mylėjusiais, tačiau dabar santuokos, darbų, namų ir vaikų, išvargintais Vidučiu ir Edita? Ar ji padės Vidučiui suprasti, jog po darbo dienos grįžus namo ne visada svarbiausias yra televizorius? Ar Edita supras, kad vyras nori matyti laimingą ir besišypsančią žmoną?

Jei šis scenarijus bent maža dalele artimas jums, jei ir jus kamuoja panašios problemos, o gal tiesiog esate tikras lietuvis ir mėgstate pasijuokti iš kaimyno ir jį užklupusios santykių krizės, tai šis spektaklis skirtas jums. Jei priklausote pirmajai kategorijai, „Po 20 metų“ padės jums suvokti kai kurių situacijų absurdiškumą ir tai, jog ne visada reikia iš musės daryti dramblį. Jei save priskiriate antrajai kategorijai, aktoriai privers jus kvatoti iki ašarų ir gauta juoko dozė jus apsaugos, jei ne nuo santykių krizės, tai bent nuo žiemos peršalimo.

Vidučio ir Editos gyvenimo paslaptys bus atskleistos vasario 2d. 19 val. Klaipėdos koncertų salėje. Bilietus į spektaklį „Po 20 metų“ platina „Tiketa“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder