Rokeris R. Stiuartas nukėlė į septintąjį dešimtmetį

Rokeris R. Stiuartas nukėlė į septintąjį dešimtmetį

Vingio parko estradoje įspūdingą reginį žadėjęs legendinis britų dainininkas Rodas Stiuartas (Rod Stewart) ketvirtadienio vakarą, rodos, pateisino lūkesčius.

Roko legendos koncertui toną davė lietuvaičiai "RebelHeart"- jie apšildė R. Stiuarto ir jo komandos pasirodymą.

Per tris tūkstančius susirinkusiųjų, kurių dauguma buvo solidaus amžiaus, daugiau nei valandą šėlo klausydamiesi roko veterano naujausio albumo "Soulbook"( Sielos knyga) ir auksine roko muzikos klasika tapusių dainų. Iš viso kūrėjas vilniečius ir miesto svečius pamalonino apie 15 kūrinių, tarp kurių pasaulinę šlovę pelnė hitai "Maggie May", "Sailing", "Tonight's The Night (Gonna Be Alright)", "I Don't Want To Talk About It", "The First Cut Is the Deepest", "Do Ya Think I'm Sexy?", "Baby Jane", "Downtown Train", "Have I Told You Lately". Klasikui scenoje akompanavo penkios žavios merginos, kurios ne tik pritarė vokalu, bet ir pūtė trimitu ar saksofonu, keli gitaristai, būgnininkas, kiti muzikantai. Susirinkusieji galėjo grožėtis spalvingomis scenos dekoracijomis, ryškiais atlikėjo kostiumais, jo veržlumu bei energija. Koncertą vainikavo sostinėje praūžusi liūtis ir besitrankantys žaibai. Gamtos stichija ištikimiausiems brito gerbėjams nenustelbė susižavėjimo savo mėgiamu atlikėju.

Lietuva - vienintelė Baltijos šalis, kur temperamentingasis R. Stiuartas užsuko gastrolių po Europos festivalius ir stadionus metu. Dainininkas atvyko su savo muzikantų grupe ir didele aptarnaujančio personalo komanda. Roko atlikėjas atsigabeno visą įspūdingam koncertui reikalingą šviesos ir garso aparatūrą.

Didžiosios Britanijos 2-ojo laipsnio ordino kavalierius Roderikas Deividas Stiuartas (Roderick David Stewart) prieš 65 metus gimė Londone. Nors paauglystėje nebaigė mokyklos, visa galva pasinėrė į dvi savo aistras - futbolą ir dainavimą, tačiau nugalėjo pastaroji, atnešusi R. Stiuartui vieno garsiausių dainininkų bei dainų autorių roko muzikos istorijoje titulą.

Ilgiau nei penkis dešimtmečius muzikinę karjerą tęsiantis R. Stiuartas, savo debiutinį albumą išleidęs dar 1971 metais, iki šiol pardavė daugiau nei 250 mln. įrašų visame pasaulyje.

Tęsdamas savo koncertinį turą, R. Stiuartas birželio 12 dieną pasirodys Taline vyksiančiame dainų festivalyje, vėliau vyks pas Švedijos ir Italijos klausytojus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder