Rokeris R. Stiuartas pirmą kartą susipažins su Lietuvos publika

Rokeris R. Stiuartas pirmą kartą susipažins su Lietuvos publika

Vingio parko estradoje įspūdingą reginį žadantis legendinis britų dainininkas Rodas Stiuartas (Rod Stewart) ketvirtadienio vakarą pirmą kartą akis į akį susitiks su Lietuvos publika. Roko veteranas Vilniuje pristatys naujausią albumą "Soulbook" ir atliks auksine roko muzikos klasika tapusias dainas.

Į Lietuvą temperamentingasis R. Stiuartas užsuko gastrolių po Europos festivalius ir stadionus metu. Dainininkas atvyko su savo muzikantų grupe ir didele aptarnaujančio personalo komanda. Roko atlikėjas atsigabeno visą įspūdingam koncertui reikalingą šviesos ir garso aparatūrą.

Didžiosios Britanijos 2-ojo laipsnio ordino kavalierius Roderikas Deividas Stiuartas (Roderick David Stewart) prieš 65 metus gimė Londone. Nors paauglystėje nebaigė mokyklos, visa galva pasinėrė į dvi savo aistras - futbolą ir dainavimą, tačiau nugalėjo pastaroji, atnešusi R. Stiuartui vieno garsiausių dainininkų bei dainų autorių roko muzikos istorijoje titulą.

Ilgiau nei penkis dešimtmečius muzikinę karjerą tęsiantis R. Stiuartas, savo debiutinį albumą išleidęs dar 1971 metais, iki šiol pardavė daugiau nei 250 mln. įrašų visame pasaulyje.

Daugkartinis "Grammy" apdovanojimų laimėtojas yra vienas brangiausiai apmokamų ir daugiausiai žiūrovų sukviečiantis dainininkas, mielai dainuojantis ir duetu su kitomis scenos žvaigždėmis.

Pasaulinę šlovę atlikėjas pelnė dėl milžiniško populiarumo sulaukusių dainų "Maggie May", "Sailing", "Tonight's The Night (Gonna Be Alright)", "I Don't Want To Talk About It", "The First Cut Is the Deepest", "Do Ya Think I'm Sexy?", "Baby Jane", "Downtown Train", "Have I Told You Lately" ir kitų, skambėsiančių ir koncerte Vilniuje.

Tęsdamas savo koncertinį turą, R. Stiuartas birželio 12 dieną pasirodys Taline vyksiančiame dainų festivalyje, vėliau vyks pas Švedijos ir Italijos klausytojus.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder