Spektaklis "Po 20 metų" – nuotaikinga terapinė priemonė poroms

Spektaklis "Po 20 metų" – nuotaikinga terapinė priemonė poroms

Lietuvos teatrų sales užkariauja naujas kultinio spektaklio „Urvinis žmogus“ kūrėjų darbas – komedija „Po 20 metų“. Dainiaus Kazlausko režisuotas spektaklis tęsia urvinio Vidučio ir jo žmonos Editos gyvenimo istorijos pasakojimą ir, pasak spektaklio vertintojų, yra puiki terapinė priemonė kartu gyvenančioms poroms.

„Jei esate suaugęs žmogus ir gyvenate santuokoje, jums neišvengiamai patiks šis spektaklis. Vienas iš nuostabiausių dalykų jame yra tai, kokios atpažįstamos yra mintys, situacijos, nuogąstavimai, pašnekesiai ir ginčai. Jas atpažins bet kuri pora, gyvenusi kartu – nesvarbu kaip ilgai ir kaip laimingai,“ – įsitikinęs žinomas Kanados rašytojas ir teatro kritikas Edwardas Willettas.

„Idioteatro“ komedija „Po 20 metų“ atskleidžia tai, ką su medžiotoju Vidučiu (akt. Andrius Bialobžeskis) padaro dvidešimt metų bendro gyvenimo su rinkėja Edita (akt. Gabija Ryškuvienė) ir atvirkščiai. Beje, rinkėja šiame spektaklyje dalyvauja lygiomis teisėmis su medžiotoju, o tai visiškai keičia žaidimo taisykles. Urvinis žmogus įsileidžia žiūrovą į savo kasdienybės užkulisius tam, kad šis įsitikintų, jog jo santykiuose problemų nėra.

„Tai spektaklis, kuris iš vienos pusės remiasi tuo, ką sužinojau per „Urvinį žmogų“, tačiau kartu ir atskleidžia kitus dalykus. Pirmasis spektaklis vyrams padėjo geriau suprasti moteris, o moterims – pačioms save ir galbūt kiek geriau vyrukus. „Po 20 metų“ šį žinojimą ir suvokimą panaudoja praktikoje ir atskleidžia, kaip šios tiesos atrodo pritaikytos tada, kai santykius aplanko rutina“, – teigia viena pirmųjų spektaklio žiūrovių Toma Jasulaitytė.

Kaip gyvenimas kartu keičia santykius? Kaip keičiasi vieno požiūris į kitą? Ar laikas patvirtina prieš 20 metų išmoktas tiesas apie vyrų ir moterų panašumus bei skirtumus? Visa tai atskleidžia komedija „Po 20 metų“.

Vidučio ir Editos gyvenimo paslaptys bus atskleistos gruodžio 7 d. 19 val. Klaipėdos koncertų salėje. Bilietus į spektaklį „Po 20 metų“ platina „Tiketa“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder