Tarptautinių scenų žvaigždė Alina Orlova rengia išskirtinį turą po Lietuvą

Tarptautinių scenų žvaigždė Alina Orlova rengia išskirtinį turą po Lietuvą

Jeigu reikėtų įvardinti bene dažniausiai užsienyje koncertuojančią šalies muzikos žvaigždę, neabejotinai tai būtų atlikėja Alina Orlova. Dainuojamosios poezijos kūrėja ir elektroninės popmuzikos atlikėja jau ne vienerius metus garsina Lietuvą populiariausiuose užsienio šalių festivaliuose ir arenose. Metas su Alina Orlova dar labiau susipažinti ir mūsų šalies moderniai publikai.

Anglų, lietuvių ir rusų kalbomis savo kūrybos dainas ir koverius dainuojanti Alina Orlova kitų metų sausio mėnesį surengs neeilinius pasirodymus savo muzikos gerbėjams Vilniuje Kotrynos bažnyčioje (sausio 20 d.), Kauno „Žalgirio arenos“ amfiteatre (sausio 21 d.) ir Klaipėdos koncertų salėje (sausio (sausio 23 d.). Melomanų lauks tik trys progos kitų metų pradžioje Aliną pamatyti iš arti ir kartu su ja pasinerti į savitos muzikos pasaulį, kuris sužavėjo klausytojus Prancūzijoje vykusiame „Les Boréales“ festivalyje, Čekijos festivalyje „Rock for People“, Vokietijos „Reeperbahn“, Austrijos „Waves Vienna“, Slovakijos „Waves Bratislava“, Didžiojoje Britanijoje, Rusijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Skandinavijoje. Rudenį Ukrainoje Alina surengė keturis koncertus per penkias dienas – Lvove, Odesoje, Kijeve, Charkove. Didelio gerbėjų dėmesio atlikėja sulaukė ir Lietuvos populiariuose muzikos festivaliuose „Galapagai“, „Akacijų alėja“, „Mėnuo juodaragis“, „Sostinės dienos“. Dideliu pasiekimu dainininkė vadina galimybę kitų metų sausio mėnesį sudalyvauti festivalyje „Eurosonic“, kuriame išgarsėjo tokios muzikos žvaigždės kaip Sohn, Nouvelle Vague, Digitalism, Lykke Li, Crystal Fighters, James Blake, Jessie Ware ir kiti. Kitų metų gegužę Alinos dar lauks du pasirodymai pripažintame Didžiosios Britanijos festivalyje „The Great Escape“.

Aliną Orlovą jos muzikos gerbėjai dievina už svajingą, lyrišką, ramią, bet teatrališką atmosferą, o jos vokalo tembro nesumaišysi su niekuo kitu. Tris studijinius albumus: „Laukinis šou dingo“, „Mutabor“ ir „88” išleidusi dainininkė grojo tose pačiose tarptautinėse scenose kaip ir garsiausi pasaulio atlikėjai, todėl nesusipažinti su Alinos talentu gyvai būtų nuodėmė. Dar 2008 metais Lietuvoje pasirodžiusį atlikėjos albumą „Laukinis šuo dingo“ muzikos gerbėjai galėjo rasti daugumoje Vakarų Europos ir Skandinavijos šalių muzikos parduotuvių, o tai – vienas retų atvejų Lietuvos muzikos istorijoje, kai užsienio rinka susidomi mūsų šalies muzikantų kūryba. Alina labai laukia savo pasirodymų Lietuvoje ir net nemėgina slėpti, kad jie – kitokie negu užsienio scenose. Ypatingi. „Čia susirenka savi žmonės, atrodo, kad visų akys jau kažkur matytos, todėl visada labiausiai jaudinuosi grodama būtent Lietuvoje. Publika labai dėmesinga, reaguoja į emocijas ir mano atliekamą muziką, nes supranta žodžius, įsiklauso į dainų tekstus. Tikrai labai laukiu šitų koncertų, nes tiesiog be proto pasiilgau savų žmonių...“, - atvirauja atlikėja.

Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje akustinius koncertus surengsianti Alina Orlova savo muzikos gerbėjams pristatys ne tik jau anksčiau girdėtas dainas, bet ir kūrinius iš šiais metais pasirodžiusio jos naujausio albumo „88”. O jis – kiek kitoks nei ankstesni: spalvingesnis ir labiau priimtinas įvairiems muzikos skoniams.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder