Vasaros sezoną Smiltynėje paskelbė muzikantai

Vasaros sezoną Smiltynėje paskelbė muzikantai

Sekmadienį Smiltynėje, šalia lankytojų centro, triukšmingai pradėtas oficialus vasaros sezonas. Jo pradžią paskelbė studijos "Grock" jaunieji muzikantai ir dainininkai, pakvietę ne tik gamtoje pasiklausyti muzikos, bet ir paiškylauti.

Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorė Aušra Feser sakė, kad Smiltynėje vasarą dera ir miesto pulsas, kurį sukuria nenutrūkstantis poilsiautojų srautas, ir gamtos ramybė, kurią galima rasti vos už kelių metrų nuo pagrindinio kelio.

A. Feser pabrėžė, kad kaip tik veiklą pradėjo informacijos centras, kuris supažindina, ką galima pamatyti ir nuveikti Smiltynėje, jau suplanuotas ir vasaros renginių tvarkaraštis.

Antradieniais vyks tradiciniai pasibuvimai, nuo liepos ketvirtadieniais vyks dailės plenerai su dailininku Ernestu Žvaigždinu, vyks keramikų stovykla, Jūros šventės metu - dainuojamosios poezijos koncertas "Skrydis į naktį".

"Dar vienas projektas, kuris bus naujovė - drugeliai. Atsiras palapinė, kurios viduje bus sukurta tropikų atmosfera ir ten skraidys didžiuliai margi, ryškiaspalviai drugeliai. Tai bus drugelių namai, į kuriuos bus labai smagu užeiti, ypač, kai bus vėsesnis oras", - intrigavo A. Feser, pridūrusi, kad šis projektas rengiamas bendradarbiaujant su latviais.

Kuršių nerijos nacionalinio parko vadovė kvietė žmones atrasti naują jaukią vietą Smiltynėje - vadinamąją Smiltynės duobę, kurioje gali vykti koncertai, piknikai.

"Kviečiu pabėgti visus iš miesto į kitą pasaulį - į gamtos pasaulį, kur viskas žalia, ir būti čia laimingiems", - kvietė A. Feser.

Po A. Feser kalbos vasaros sezono pradžią paskelbė gongo garsai ir į sceną kopė "Grock" studijos auklėtiniai, kurie pademonstravo, kaip patobulėjo per mokslo metus. Muzikantų ir solistų pasirodymus papildė ir pantomimos artistų numeriai.

Norintieji pasiklausyti jaunųjų Klaipėdos atlikėjų dar gali suspėti į koncertą - jis vyks iki 18 val. Be to, 16 val. vyks ir šiuolaikinio šokio spektaklis "Žalia žolė tunelio gale" (choreografė I. Kuznecova, šokio studijos "Jazz up" ir "Balkono lydekos").

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder