Vienai seniausių Klaipėdos galerijų – 25 metų jubiliejus

Vienai seniausių Klaipėdos galerijų – 25 metų jubiliejus

Liepos  21 d., penktadienį, Klaipėdos Parodų rūmuose ir „Baroti“ galerijoje atidaryta jubiliejinė paroda „Paradas“. Kartu su galerijos savininkais Andželika ir Isroildžon Baroti, susirinkusi gausi minia meno mylėtojų, mecenatų ir bičiulių paminėjo vienos seniausių uostamiestyje  „Baroti“ galerijos veiklos 25-mečio.

„Šios ekspozicijos metu  erdvėms suteikiamas skirtingas ritmas, dinamika. Visa tai lyg ansamblis, skirtas „Baroti“ galerijos 25-mečiui paminėti“, – sakė vienas iš parodos kuratorių Vytenis Burokas. Anot jo, „Parade“  pristatomi skirtingi autoriai ir skirtingos meninės ideologijos pozicijos, tai lyg pasakojimo skaitymas.

Parodos kuratorius dalinosi mintimis, jog tai yra proga pamatyti skirtingus interesų etapus: kaip buvo pradėta veikla, kaip kito ir judėjo interesų laukas. „Pirmame aukšte eksponuojama dalis yra kulminacija, užuomina į ateitį – šiandien kuriančių jaunųjų menininkų darbai. Tai naujas, šiuolaikinis, atmosferinis ir įtraukiantis meno laukas“, – pabrėžė jis.

Vieni iš jubiliejinės parodos atidarymo svečių – Klaipėdos savivaldybės atstovai. „Andželika su Izrailu sukūrė erdvę, kuri priklauso daugeliui iš mūsų čia esančių kartai. Toje erdvėje mes kūrėme kartu su jumis. Andželika išrado net tokios žmonių grupės žodį – „menuomenė“. Erdvėje, kurioje susirinkdavo verslininkai, kūrėjai  būdavo prarandami  vardai ir pasiekimai. Čia praleisdavome nepaprastai malonias šventes ir vakarus“, – atsiminimais dalinosi Raimonda Mažonienė.

Prie sveikinimų prisidėjo ir Narūnas Lendraitis: „Ši galerija yra beribis reiškinys ir prekės ženklas. Vieta, kur susitinka ir menai, ir verslas. Tai didelė energetika, kuri gali keisti ir keičia mūsų miesto veidą“.

Vicemerė Judita Simonavičiūtė galerijos savininkams linkėjo ir toliau išlikti tokiems ištikimiems Klaipėdai: „Baroti“ – pavardė ir galerija yra reiškinys mieste“.

„Visos parodos – lyg egzaminas. Kūryba – labai jautru ir subtilu, – patirtimis dalinosi A. Baroti, – Manau, jog pagrindinis dalykas, padėjęs išsilaikyti, jog mylime savo darbą. Mums patiems nepaprastai įdomu, miela ir svarbu. Tai įpareigoja spręsti iškilusias problemas ir pasiekti rezultatą.“ Paklaustas apie galerijos užimamą vietą asmeniniame gyvenime, jos įkūrėjas I. Baroti sakė:  „Tai – lyg mūsų abiejų kūdikis“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder