Eglė Jackaitė: joks įstatymas neprivers žmonių būti atsakingais už antrą pusę ir vaikus

Eglė Jackaitė: joks įstatymas neprivers žmonių būti atsakingais už antrą pusę ir vaikus

Šeima - tik santuokoje gyvenantys vyras ir moteris. Tokią šeimos sąvoką įstatymu pasišovė įteisinti politikai, teigiantys, kad šis apibrėžimas padėtų išgelbėti Lietuvą. Tad kaip tuomet vadinti tuos vaikus, kurie auga ne santuokoje? Ir ar po naujų įstatymų moteris netaps priklausoma nuo vyro malonės ją vesti?

Ketvirtadienio vakaro LNK diskusijų laida "Valanda su Rūta" kaip niekad audringa.

Įstatymo sumanytojai, parlamentinė grupė "Už tradicinę šeimą", siekiantys įteisinti daug diskusijų visuomenėje sukėlusį apibrėžimą, netgi numatė finansines paskatas tiems, kurie tuokiasi, ir vaikus augina santuokoje. Pasak jų, mūsų tauta nyksta, jauni žmonės nenori gimdyti vaikų, kas antra pora skiriasi, tad netrukus nebus iš ko ir pensijų mokėti, lietuvių tauta paprasčiausiai išnyks.

"Kodėl šeima turi vadintis susimetę ir atsakomybės neprisiimantys žmonės?" - klaus konservatorius ir vienas įstatymo iniciatorių Seimo narys Rimantas Dagys.

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius tikins, kad toks įstatymas yra pasenęs ir netinka, mat dauguma šiuolaikinių žmonių gyvena visiškai kitaip. "Partnerystės įstatymas, kurį siūlome, atitinka dabartinę situaciją Lietuvoje. Jis ne tik suteiktų tam tikras teises poroms, auginančioms vaikus ne santuokoje, bet ir skatintų jų atsakomybę skyrybų atveju", - tvirtins ministras.

Ministrui antrins ir kita laidos dalyvė, Lygių galimybių plėtros centro vadovė Margarita Jankauskaitė. Anot jos, politikų įpareigojimas tuoktis ir gimdyti vaikus tik santuokoje nublokš moterį į viduramžius. "Kaip tuomet vadinti vaikus, kuriuos augina vienišos mamos?", - klaus M. Jankauskaitė. "Benkartais!" - žodžių į vatą nevynios apžvalgininkas Audrius Bačiulis.

Aktorė ir dviejų vaikų mama Eglė Jackaitė tikins, kad joks įstatymas negali priversti ir neprivers žmonių būti atsakingais už antrą pusę ir bendrus vaikus. "Man antro vaikelio tėvas klaupėsi ant kelių ir tikino mylįs, tačiau kas iš to? Susiradęs kitą paliko su kelių mėnesių kūdikiu ant rankų", - prisimins E. Jackaitė.

"Tad kas iš tiesų yra šeima? Ar naujasis apibrėžimas išgelbės Lietuvą ir jos žmonių moralę? O gal atvirkščiai, privers moterį tapti priklausoma nuo vyro malonės ją vesti?" - itin karšta diskusija jau šį ketvirtadienio vakarą laidoje "Valanda su Rūta", 19.10 val. per LNK.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder