"Pasivaikščiojimuose" - Darius Mileris-Nojus, dainuojantis liūdnas dainas

"Pasivaikščiojimuose" - Darius Mileris-Nojus, dainuojantis liūdnas dainas

Kažkada grupė "Airija" buvo vienas ryškiausių Lietuvos muzikinės scenos įvykių. Jie skambėjo kitaip ir jų su niekuo nesupainiotum – užtenka išgirsti Eimanto Belicko smuiką, Dariaus Milerio vokalą, kurio minoras ir paprasti žodžiai atrodo neturėjo tikti prie siautulingo airiško folko ritmo, tačiau viskas susiliedavo į tokią smagią visumą, kad publika dainuodavo kartu, kartodama "mes skrendam aukštai aukštai!".

Grupės ir paties Dariaus tais laikais vis klausinėjo: "kada gi pagaliau nuvažiuosite į savo Airiją?". Galiausiai jis su šeima nuvažiavo ir... pasiliko. Muzikantas, čia turėjęs tūkstančius gerbėjų, nuvyko ten, kur niekas nieko apie jį nežinojo ir pradėjo viską iš naujo, nuo balto lapo, nuo paprastų darbų, nuo svetimos kalbos pamokų.

Šiandien Darius Mileris Airiją vadina savo namais. Tiesa, jis nuolat koncertuoja ir Lietuvoje – jį galima pamatyti kartu su A. Mamontovu dainuojant "Paskutinį traukinį" arba tiesioginiame televizijos eteryje pristatant savo naują dainą. Koncertuoja jis ir Airijoje bei JK, kur turi jau ir ne vien lietuvių gerbėjų.

"Pasivaikščiojimuose" R. Zemkauskas su Dariumi Mileriu neskubėdami ėjo Nojaus gimtojo Alytaus gatvėmis lygiai ten, kur kažkada susikūrė "Airija". Kalbėjosi apie kūrybą, emigraciją ir jausmus.

Gražus pasivaikščiojimas per TV1 šį šeštadienį 15.30 val., kartojamas sekmadienį vakare 22.55 val.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder