A.Armonaitė gelbės švietimą, naikindama mokyklas

A.Armonaitė gelbės švietimą, naikindama mokyklas

„Laisvės partijos vadovė Aušrinė Armonaitė bando įtikinti, kad jos partijai labiausiai rūpi ne kanapės ar homoseksualai, o švietimas. Gelbėti švietimą politikė ketina seniai liberalų išbandytu būdu - uždarant dalį mokyklų. Kuo mažiau mokyklų, tuo mažiau problemų“, - ironizuoja dienraštis „Vakaro žinios“ „Elito naujienose“.

Iš tiesų nelengva patikėti, kad ultraliberalams iš ponios Aušrinės organizacijos labiausiai rūpi ne kanapės ar homoseksualai, nes apie šiuos dalykus kalbama daugiausiai. Na, bet jei politikė taip sako, patikėkime.

Anot jos, labiausiai rūpi švietimas, o šioje srityje valstybė vis trypčioja vietoje. Ponia Aušrinė žada netrypčioti, ji turi idėją, kaip pakelti mokytojų algas. Politikės nuomone, Lietuvoje pilna apytuščių mokyklų, taigi resursai naudojami netinkamai.

Tuos pinigus būtų galima nukreipti mokytojų algoms, lygiai tą patį esą galima daryti ir sveikatos apsaugos sistemoje - uždarai kokią ligoninę ir keli algas medikams. O kad vaikams iki mokytojo teks važiuoti kokius 50 km - turbūt ne bėda. Ir pacientas iki mediko gali pavažiuoti kokį 100 km.

Beje, švietimą tokiu būdu - uždarinėjant mokyklas - jau bandė kelti kitas liberalas Gintaras Steponavičius. Mokyklų liko mažiau, o mokytojai laimingesni ar turtingesni netapo.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder