Bulvaras: O gal ir Kopūstų kaime gyvena žmonės?

Bulvaras: O gal ir Kopūstų kaime gyvena žmonės?

Klaipėdą kaip uraganas Anatolijus sudrebino žinia, kad gali taip nutikti, jog bus iškirsta 30-50 ha, o gal ir dar daugiau Girulių miško. Šalia Klaipėdos geležinkelio stoties gyvenantys žmonės tyliai džiaugiasi - pagaliau išgirstas jų balsas ir krovininiai geležinkelio vagonai duos jiems ramybę. Velniai nematę to Girulių miško.

Užtat Girulių gyventojai dabar griebiasi už galvų - pas juos parvarys dar daugiau geležinkelio vagonų.

Susisiekimo ministerija stovi kryžkelėje: vieni klaipėdiečiai prašo iškelti geležinkelio stotį, kiti grasina bado streikais ir žada prisirišti prie medžių Girulių girioje, jeigu tik bus pabandyta ten ką nors kirsti. Jie neduos ne tik kelių hektarų, bet nė vieno medžio ten liesti. Beje, jau sudaromas žmonių, kurie prisiriš prie medžių, sąrašas, rengiama schema, prie kokio medžio kas rišis. Visuomenėje kilo nesutarimų, nes, pasirodo, jau dabar trūksta medžių.

Ministerijai iškilo rimtas klausimas - kur dėti tą geležinkelio stotį. Kad ir kaip būtų, tie patys klaipėdiečiai nori sočiai ir gerai gyventi ir į Vilnių paspirtukais jie juk nedardės. Gal reikėtų pagalvoti apie krovinių gabenimą ne traukiniais, o lėktuvais. Danguje, atrodo, gyventojų dar nėra.

Susitikęs su uostamiesčio visuomene geraširdis susisiekimo viceministras Gytis Mažeika, spiriamas jos kelti Klaipėdos geležinkelio stotį į Kopūstų kaimą, atsiduso ir tarė: "Ten juk irgi, ko gero, gyvena žmonės. O ne toks geraširdis Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis įsiterpė: "Viceministre, ten pievos."

Štai taip, visi kratosi cypiančios geležinkelininkų kaimynystės, bes visi nori ir kopūstus valgyti, ir gyventi geriau.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder