G.Kirkilo Lietuva turtinga kaip Švedija

G.Kirkilo Lietuva turtinga kaip Švedija

„Seimo pirmininko pavaduotojas Gediminas Kirkilas nustatė, kad Lietuva jau beveik niekuo nesiskiria nuo Švedijos, bet užmiršo paminėti vieną smulkmeną - šiose šalyse gerokai skiriasi gyvenimo standartai. Matyt, politikų gyvenimo standartai skiriasi ne tiek jau daug“, - ironizuoja dienraštis „Vakaro žinios“ „Elito naujienose“.

Pažvelgus į Seimo tinklalapį, galima pagalvoti, kad ponas Kirkilas jau yra ne pavaduotojas, o pirmininkas. Mat oficialaus pirmininko Viktoro Pranckiečio ten visai nesimato, o ponas Kirkilas reiškiasi labai aktyviai. Štai ir su Švedijos parlamentarų delegacija susitiko būtent jis.

Kalbėdamas su švedais, seimūnas akcentavo, kad turime daug panašumų. Balsavimo teisė moterims abiejose šalyse įvesta maždaug tuo pat metu, Švedija stengiasi tapti lydere gyvybės moksluose, o Lietuva - finansinių technologijų centru. Be to, abi šalys neva kovoja su „dešiniojo radikalizmo“ iššūkiais.

Žodžiu, beveik niekuo nesiskiriame. Faktas, kad vidutinis lietuvis yra skurdžius, palyginti su vidutiniu švedu, liko nepaminėtas. Nežinia, ar ponas Kirkilas jį taktiškai nutylėjo, ar tiesiog užmiršo.

Juk yra dvi Lietuvos. Mūsų politikai, kitaip nei dauguma piliečių, švediškus gyvenimo standartus jau pasiekė, tai ką čia burną aušinti.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder