Jei olimpiadoje varžytųsi ir gyvūnai, žmonės būtų autsaideriai

Jei olimpiadoje varžytųsi ir gyvūnai, žmonės būtų autsaideriai

Jei olimpinėse žaidynėse būtų leista varžytis ir gyvūnams, žmonės jose pasirodytų neabejotinai neįspūdingai. Juos pralenktų kengūros, gorilos ir stručiai.

Usainas Boltas, šiuo metu greičiausias žmogus pasaulyje, galbūt ir sugebėtų aplenkti vienakuprį kupranugarį, tačiau sprinto rungtyje liktų įkandin gepardo, kurto ir stručio, teigiama žurnale „Veterinary Record“ paskelbtame straipsnyje.

„Citius, Altius, Fortius“ („Greičiau, aukščiau, stipriau“) yra olimpinis šūkis, tačiau jei leistume žaidynėse dalyvauti ir kitiems gyvūnijos karalystės atstovams, rimtesnės konkurencijos jiems nesudarytume“, – teigė straipsnio autorius Craigas Sharpas.

Pasaulio rekordininkas Jamaikos sprinteris U. Boltas 100 metrų įveikė per 9,58 sekundės, o tai 37,6 kilometrų per valandą greitis.

Greičiausias sausumos gyvūnas, gepardas, gali bėgti 104 kilometrų per valandą greičiu, grynaveislis lenktyninis žirgas – 70 kilometrų per valandą, kurtas – 69 kilometrų per valandą, o strutis – 64 kilometrų per valandą greičiu, tvirtina C. Sharpas iš Sporto medicinos ir žmogaus pasiekimų centro Brunelio universitete Londone.

35,3 kilometrų per valandą greičiu galintis bėgti kupranugaris nuo U. Bolto kiek atsiliktų.

Tačiau kalbant apie maratonų bėgimą, žmonės savo ištverme kupranugariams ar kinkinių šunims neprilygtų, o šuolio į tolį rungtyje juos įveiktų kengūros (jos gali nušokti 12,8 metrų, žmonėms priklausantis pasaulio rekordas – 8,95 metrų).

Šuolio į aukštį rekordą – 2,45 metro – lengvai pagerintų gazelė, galinti į orą liuoktelėti 3 metrus, bei žalčiagalvinės, kurios iš vandens gali iššokti į 4 metrų aukštį.

Už sunkiaatlečius žymiai geriau pasirodytų drambliai, grizliai ir gorilos, teigiama dokumente.

„Vien fizinės jėgos reikalaujančiose rungtyse, tokiose kaip bėgimas, šuoliai ar plaukimas, mes nelaimėtume nieko“, – naujienų agentūrai AFP teigė C. Sharpas. Išimtis – sporto šakos, kur reikia technikos, pavyzdžiui, tenisas.

Tačiau mes, žmonės, vis dėlto turime vieną pranašumą – nė vienas gyvūnas nėra visų sporto šakų meistras.

„Mes esame iš tiesų įvairiapusiški. Mes galime bėgti trumpas ir ilgas distancijas, mes galime šokinėti, galime plaukti, kilnoti sunkumus. Susirungę su gyvūnų karalyste, dešimtkovės rungtyje mes pasirodytume gerai“, – pažymėjo C. Sharpas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder