Ką ėda taksas Marselis ir kur dingo katino Bučkio uodega?

Ką ėda taksas Marselis ir kur dingo katino Bučkio uodega?

Kačių pasaulyje yra įvairiausių – gauruotų ir beplaukių, riestomis ir nulėpusiomis ausimis, garbanotų, trumpakojų, plokščiasnukių ir ilgaausių! Šį sekmadienį TV8 laida "Keturkojis šou" supažindins su keletu pačių įdomiausių kačių veislių.

Jau ne vienas "Keturkojo šou" žiūrovas pastebėjo, kad laidos vinjetėje pasirodantis gražuolis katinas Bučkis neturi... uodegos! Pirmą kartą pamatę Kurilų bobteilų veislės keturkojį nustemba visi. Šios katės tiesiog gimsta trumpomis it lūšių uodegomis! Iš tolimųjų Kurilų salų, esančių šiaurės rytų Azijoje, kilusios katės pasižymi ne tik trumpa uodega, itin ilgomis užpakalinėmis kojomis, bet ir ypatingu charakteriu. Koks jis – papasakos TV8 laidos "Keturkojis šou" laidos kūrėjai.

O štai beplaukiai katinai sfinksai atrodo lyg ateiviai iš kitos planetos. Šių kačių kūno temperatūra aukštesnė – savąja kūno šiluma jos mielai dalinasi su šeimininkais. Sakoma, jog paslaptingame jų žvilgsnyje slypi gydomosios galios!

Pasak legendos, vikingai, pirmieji pasiekę Amerikos žemyno pakrantes, gabenosi Norvegijos miškines kates. Kelioms ištrūkus į laisvę, čia susiformavo įspūdinga didelių, šalčiui ir drėgmei atsparių kačių veislė – Meino meškėnai. Nepaisant grėsmingos išvaizdos, šie katinai itin švelnūs, meilūs ir draugiški.

"Šio sekmadienio laidoje kalbėsime ir viena labai rimta tema – aiškinsimės, kuo geriausia šerti savo šunį. Nors mano taksas Marselis yra įsitikinęs, jog šunis geriausia šerti jautienos išpjova, šviežiomis putpelėmis bei plakta grietinėle, veterinarijos gydytojai su juo nesutinka", – juokiasi "Keturkojo šou" vedėja Skaiva Jasevičiūtė.

Kas geriau – košė, sausas ėdalas, žalia mėsa, likučiai nuo stalo, o gal visko po truputį? Visi atsakymai – jau šį sekmadienį 11.45 val. per TV8.

 

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder