Penkios orkos "padavė į teismą" jūrų parką

Penkios orkos "padavė į teismą" jūrų parką

Penkios orkos yra ieškovės byloje, kurioje teigiama, kad JAV konstitucijoje joms turėtų būti numatyta tokia pat apsauga nuo vergovės kaip ir žmonėms, skelbia BBC.

Ieškinį prieš jūrų parką "SeaWorld" padavė už gyvūnų teises kovojanti tarptautinė organizacija "Žmonės už etišką elgesį su gyvūnais" (PETA). Pranešama, kad tai pirmas kartas, kai teismas svarsto, ar gyvūnams turi būti suteikta tokia pati konstitucinė apsauga kaip žmonėms.

"SeaWorld" teisininkų komanda teigia, kad ši byla yra tik laiko ir išteklių švaistymas. Jūrų parko advokatas Theodore Shaw sakė, kad jei ieškovai laimės bylą, tai paveiks ne tik vandens parkų ir zoologijos sodų darbą, bet ir policijos darbą su šunimis, kurie ieško sprogmenų ir narkotikų.

PETA tvirtina, kad su orkomis "SeaWorld" jūrų parkuose Kalifornijos ir Floridos valstijose elgiamasi kaip su vergais, nes gyvūnai verčiami gyventi akvariumuose ir kasdien atlikti pasirodymus žiūrovams. Kad gyvūnai iškovos laisvę, mažai tikėtina, bet aktyvistai džiaugiasi, kad byla išvis pateko į teismą. Ieškinys susijęs su JAV Konstitucijos 13-ąja pataisa, kuria buvo uždrausta vergija ir priverstinis darbas.

Argumentus išklausęs apygardos teismo teisėjas Jeffrey Miller iškėlė klausimą, ar apskritai gyvūnai gali būti laikomi ieškovais teismo byloje. Teisėjas sprendimą priims vėliau.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder