!  Lietuva uždraudė atvykti į šalį Rusijos atlikėjui G. Lepsui dėl ryšių su nusikaltėliais

! Lietuva uždraudė atvykti į šalį Rusijos atlikėjui G. Lepsui dėl ryšių su nusikaltėliais

Lietuva šią savaitę įtraukė garsų Rusijos atlikėją Grigorijų Lepsą į šalyje nepageidaujamų asmenų sąrašą dėl jo įtariamų ryšių su nusikalstamu pasauliu.

Dainininkui pritaikytos sankcijos remiantis pernai įsigaliojusiu vadinamuoju Magnitskio įstatymu, leidžiančiu į „juodąjį sąrašą“ traukti asmenis, susijusius su korupcija, pinigų plovimu ar žmogaus teisių pažeidimais.

Sprendimą uždrausti G. Lepsui atvykti į Lietuvą pasirašė vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas po užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus kreipimosi.

„Atsižvelgus į Užsienio reikalų ministerijos teikimą, patvirtiname, kad vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas antradienį pasirašė įsakymą, kuriuo priimtas sprendimas šiam asmeniui neleisti atvykti į Lietuvos Respubliką“, – BNS sakė E. Misiūno atstovė Ieva Dirmaitė.

Užsienio reikalų viceministras Dainius Skusevičius BNS sakė, kad G. Lepsą siūlyta įtraukti „atsižvelgiant į sąjungininkų viešą nepageidaujamų asmenų sąrašą ir konsultacijas su jais“.

„Mums atrodo, kad tai, ką jam inkriminuoja JAV, yra pakankama priežastis būti ir mūsų sąrašuose“, – teigė viceministras.

G. Lepsą įtraukti į vadinamąjį juodąjį sąrašą siūlė ir trys Seimo konservatoriai Ingrida Šimonytė, Audronius Ažubalis ir Laurynas Kasčiūnas. 

Dainininkas Lietuvoje pastarąjį kartą koncertavo kovą.

Jungtinės Valstijos sankcijas G. Lepsui paskelbė 2013 metais. JAV Iždo departamento duomenimis, dainininkas perdavinėdavo pinigus Vladislavo Leontjevo, vieno iš Europos ir Azijos nusikalstamo susivienijimo „Brolių ratas“ lyderių, vardu.

Į „juodąjį sąrašą“ G. Lepsą yra įtraukusi ir Ukraina, Izraelis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder