10 dalykų, kuriuos būtinai reikia išmokti, jei norite daryti karjerą

10 dalykų, kuriuos būtinai reikia išmokti, jei norite daryti karjerą

Šiuolaikinis gyvenimo tempas yra toks spartus, viskas keičiasi taip greitai, kad studijuojant įgytų žinių jau nepakanka sėkmingam darbui.

Kad galėtumėte jaustis savo srities profesionalais ir nepakeičiamais darbuotojais, būtina įgyti tam tikrų papildomų įgūdžių. Ką reikia padaryti dėl būsimos karjeros?

Suraskite savo stipriąją pusę

Naudinga išsiaiškinti, ką jūs turite tokio, ko trūksta kitiems bendradarbiams. Juk sėkmingiausi žmonės, psichologų nuomone, būna tie, kurie tiksliai žino savo privalumus ir kokiose srityse jiems nėra lygių.

Nepamirškite savo trūkumų

Jeigu lengvai nustatėte, kur glūdi jūsų stiprybė, tai tikriausiai nebus sunku išskirti ir savo didžiausios silpnybės. Tik įsidėmėkite, kad neužtenka nustatyti savo silpnų vietų. Galima kreiptis į specialistus ir pasistengti ištaisyti padėtį. Kitaip jūsų silpnybė gali kada nors užkirsti kelią judėti į priekį.

Išmokite perduoti įgaliojimus kitiems

Be abejonės, jūs galite susidoroti su bet kokia užduotimi, bet kam tą daryti, jeigu turite kelis bendradarbius? Juk bandydami užsėsti ant visų kėdžių, jūs neprotingai panaudojate savo laiką ir resursus. Taip jūs išeikvojate per daug jėgų smulkmenoms ir apleidžiate tikrai svarbias užduotis.

Priimkite iššūkius

Išeikite iš komforto zonos. Tai būtina, kad galėtumėte sėkmingai vystytis ir tobulėti. Tarkime, jūs puikiai sugebate kalbėti viešai ir jums nieko nereiškia sakyti kalbą dešimčiai žmonių. O jeigu jų bus 100 ar 300? Ieškokite iššūkių ir pabandykite padaryti daugiau, kitaip niekada nesužinosite, kiek daug jūs galite.

Ramiai reaguokite į kritiką

Neverta demonstratyviai papūsti lūpų ir vaizduoti įsižeidusio vaiko. Bet kokia kritika, jeigu ji yra konstruktyvi, padeda tobulinti įgūdžius ir siekti naujų aukštumų. Įsidėmėkite savo klaidas ir daugiau jų nekartokite.

Įsiklausykiteį patarimus

Žinoma, tai liečia tik naudingus patarimus, kuriais verta pasinaudoti. Svarbiausia surasti tokių žmonių, kurie savo pavyzdžiu galėtų jums parodyti, kaip įveikti sudėtingą situaciją ar išspręsti sunkų uždavinį.

Pašalinkite kompromituojančią medžiagą iš socialinių tinklų

Anksčiau jūs galėjote įkelti nuotraukas iš triukšmingo vakarėlio ar avantiūristinių atostogų. Dabar jau laikas suvokti, kad visi šie kompromituojantys kadrai kenkia jūsų reputacijai. Nepatingėkite paržiūrėti informacijos apie save socialiniuose tinkluose ir pašalinkite viską, ko nereikia.

Mokykitės parduoti

Pirmiausia save! Juk nuo to, kaip kvalifikuotai save pristatysite, priklausys jūsų kopimas karjeros laiptais ir jūsų atlyginimo dydis. Karjeros ekspertai tikina, kad pardavimo įgūdžiai yra svarbiausi iš visų, kuriuos jums reikia išsiugdyti.

Mokykitės laiku pasakyti „Ne“

Anksčiau, norėdami įgyti viršininkų palankumą ir parodyti, koks jūs nepakeičiamas darbuotojas, sutikdavote imtis bet kokio darbo ir atlikdavote net tas užduotis, kurios jums nepriklausė pagal pareigas. Todėl aplinkimas pasidarė patogu, kad šalia yra žmogus, kurį galima visaip išnaudoti. Mokykitės mandagiai, bet aiškiai sakyti „Ne“ – tai jums tikrai pravers.

Pasirūpinkite naudingais kontaktais

Deja, ryšiai šiais laikais lemia daug ką. Jeigu jūs esate pažįstami su reikalingais žmonėmis, tai galite būti tikri, kad visi jūsų reikalai išsispręs jums palankiu būdu. Kuo daugiau turėsite naudingų pažinčių (su tais žmonėmis, kuriais iš tikrųjų galite pasitikėti), tuo geriau klostysis jūsų karjera.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder