1. Danguje
Scanpix nuotr.
Posakis "Aukštoji virtuvė" gali būti suprastas ir tiesiogiai, jeigu pietaujama 50 metrų aukštyje. Stalas, kėdės, virėjai, padavėjai, klientai - viskas kranu pakeliama aukštyn.
Belgijoje įkurtas restoranas ant platformos "Dinner in the Sky" yra mobilus ir nuolat keliauja po pasaulį. Yra viešėjęs ir Lietuvoje.
2. Tyloje
Scanpix nuotr.
Grynponte (JAV, Niujorkas), gausiausiai apgyvendintame Niujorko rajone, yra, regis, niekuo neišsiskiriantis restoranas banaliu pavadinimu "Valgyk" ("Eat"). Ką gi daugiau veiksi restorane? Tačiau, pasirodo, jame negalima kalbėti. Restorano savininkas ir virtuvės šefas Nikolas Naumanas (Nicholas Nauman), pasisvečiavęs Indijoje bei įkvėptas budistų valgymo tradicijų, panoro jas pritaikyti ir namuose. Tylūs pietūs tokie populiarūs, kad be išankstinės rezervacijos čia niekaip nepateksi.
3. Miniatiūros
youtube.com nuotr.
Japonų virtuvės meistras Hironoris Ikeno (Hironori Ikeno) vienintelis pasaulyje gamina sušius, kuriuos sunku įžiūrėti plika akimi. Prieš keletą metų virėjas tokiu būdu tiesiog pasilinksmino, tačiau juokeliai jį išgarsino visame pasaulyje. Dabar turistai iš viso pasaulio plūsta į Tokijuje esantį mažytį jo restoranėlį, kad galėtų paragauti ryžio grūdo dydžio patiekalų.
4. Ant uolos
plus.google.com nuotr.
"Fangweng" - prie uolos priabintas restoranas Hubėjuje, Pietryčių Kinijos provincijoje. Be valgymo, čia siūlomas stulbinamas vaizdas. Beje, dėl tokios dislokacijos šis restoranas - ne silpnų nervų valgytojams.
5. Vienumoje
youtube.com nuotr.
Restoranas "At Eenmaal", įsikūręs Amsterdame, garsėja vienatvės koncepcija. Čia rasite tik staliukus vienam. Restorano savininkė Marina Van Gor (Marina van Goor) - dizainerė. Jos žodžiais, čia žmonės gali patirti, "ką reiškia valgyti vienam restorane".
6. Su robotais
Scanpix nuotr.
Bankoko (Tailandas) restoranas "Hajime" garsėja tuo, kad jame aptarnauja padavėjai-robotai, aprengti samurajų drabužiais. Beje, jie ne tik aptarnauja lankytojus, bet juos dar ir palinksmina šokdami.
7. Su beždžionėmis
youtube.com nuotr.
Japonijoje, Ucunomijos mieste (Točigio prefektūra), yra restoranas "Kayabukiya Tavern". Čia jus aptarnaus beždžionės. Pasak restorano savininko, jos nebuvo specialiai mokytos to daryti: išmoko pačios. Vietos valdžia yra išdavusi oficialų leidimą šiems gyvūnams dirbti maitinimo įstaigoje. Vietoje arbatpinigių galima palikti sojos pupelių.
8. Be drabužių
Fotolia nuotr.
Kartą per mėnesį Manheteno (Niujorkas) klubas "Drabužiai neprivalomi" ("Clothing Optional Dinners") rengia nuogalių pietus. Jų sumanytojas - šio klubo steigėjas, skaitmeninio meno galerijos savininkas Džonas Ordoveras (John Ordover). Pietautojams galioja tam tikros taisyklės, įskaitant tą, kad reikia atsinešti rankšluostį (pasitiesti po sėdyne). Aptarnaujantis personalas būna apsirengęs.
9. Tamsoje
youtube.com nuotr.
Pataikyti šaukštą į burną visiškoje tamsoje - nemenkas iššūkis, tačiau kartu ir linksmas nuotykis. Vakarienės tamsoje prieš kelerius metus išpopuliarėjo visame pasaulyje, tačiau bene garsiausias šioje srityje - Londone esantis restoranas "Dans Le Noir". Intriga ta, kad valgytojas nežino, ką valgo. Tik po vakarienės galima pamatyti, kas gi tai buvo.
10. Nesveikai
Scanpix nuotr.
Dauguma pasaulio viešojo maitinimo įstaigų skelbia gaminančios sveiką maistą, o štai restoranas "Heart attack Grill", įsikūręs Las Vegase, - atvirkščiai. Savininkai skelbia: "Neikite čia, nes mūsų restoranas labai kenksmingas, jis gali jus nužudyti". Iš tiesų ši įstaiga specializuojasi nesveiko maisto srityje: riebūs, kaloringi patiekalai ir jokių daržovių. Kad yra labai nesveiki, praneša net patiekalų pavadinimai: "Bulvytės, nuo kurių mirsite", "Mėsainis žudikas", "Infarktinis dešrainis" ir t. t.
Rašyti komentarą