3 bruožai, kurie vienija laimingiausius žmones

3 bruožai, kurie vienija laimingiausius žmones

Ne, tai ne išorinis patrauklumas ir ne mados industrijos standartų atitikimas. Ir ne beribės galimybės – taip pat ir finansinės. Viso to laimingi žmonės neturi ir negali turėti. Ir vis tiek juos visada galima atskirti nuo kitų – pagal tą jausmą, kuris mus apima, kai atsiduriame šalia jų. Mes tiesiog norime ir toliau likti jų kompanijoje. Kas daro juos tokius patrauklius?

Žmonija seniai bando surasti atsakymą į klausimą, kas daro mus laimingus. Daug tyrimų atlikta šia tema. Ir dauguma mokslininkų priėjo prie bendros nuomonės, kad laimei svarbu optimizmas, gerumas, sugebėjimas jausti dėkingumą, puoselėti viltį ir pasinaudoti savo stipriomis savybėmis.

Visa tai iš tikrųjų svarbu, bet jeigu paklausime aplinkinių, kas daro juos laimingus, atsakymas gali apstulbinti savo paprastumu. Tokią apklausą surengė klinikinė psichologė Karen Nimmo (Onthecouch.co.nz).

Rezultatai buvo tokie: pasivaikščiojimas po mišką, kavos puodelis, išgertas balkone gražią dieną, žaidimas su vaikais, šokiai, juokas, važinėjimas motociklu, diena pliaže, skani vakarienė, susitikimas su senais draugais, iškyla ir šašlykai gamtoje, didelio darbo projekto užbaigimas...

K. Nimmo kalbėjosi su klientais šia tema ir išskyrė tris bruožus, kurie vienija tikrai laimingus žmones.

1. Jie neužsiima fantazijomis tema „jeigu būtų buvę...“

Dauguma iš mūsų neretai galvoja: „Jeigu turėčiau daugiau pinigų (gerą figūrą, daugiau laisvo laiko, normalius viršininkus, mylintį vyrą...), tai aš...“

Išorinės aplinkybės iš tikrųjų gali pakeisti gyvenimo pojūtį, tačiau problema ta, kad viskas ir visada negali būti sklandu: pasitaikys ir nesėkmingų dienų, ir iš tikrųjų rimtų problemų.

Laimingiausi žmonės žino, kad jų praeitis padarė juos tuo, kas jie yra dabar, bet jie nesidairo nuolat atgal ir nesistengia pažvelgti tolyn į ateitį. Jų sugebėjimo likti „čia ir dabar“ galima tik pavydėti. Jie mėgaujasi momentu, o jeigu pasitaiko nemalonus momentas, tai pasistengia viską kuo greičiau ištaisyti.

2. Jie turi prasmingą priežastį keltis rytais.

Laimės prielaida – matyti prasmę savo veiksmuose, darbe, kad ir koks jis būtų: programavimas ar darbas laukuose, alaus gaminimas ar vaikų auginimas. Esmė ne ta, kad reikia degti kasdien savo veikla, bet suprasti, kodėl ja užsiimate. Tai padeda laimingiems žmonėms pakilti iš lovos net sunkiausiomis dienomis.

3. Jie turi tuos, kuriuos myli ir kuriais pasitiki.

Ir šių žmonių ratas platesnis už vieną vienintelį partnerį. Juk santykiuose su juo kas nors gali klostytis negerai, ir apskritai gyvenimas yra nenuspėjamas. Laimingi žmonės turi tuos, su kuriais jaučiasi laisvai ir atsipalaidavę, į kuriuos bet kada gali kreiptis palaikymo arba gali paprasčiausiai gerai praleisti laiką su jais. Jie brangina šį savo ratą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder