Amerikietis, kurio pagamintas laikrodis buvo palaikytas bomba, mokysis Katare

Amerikietis, kurio pagamintas laikrodis buvo palaikytas bomba, mokysis Katare

Keturiolikmetis musulmonas iš Teksaso Ahmedas Mohamedas (Ahmed Mohamed), kurio mokytoja jo pagamintą laikrodį palaikė bomba, su šeima kraustosi gyventi į Katarą. Paauglys sutiko su Kataro švietimo, mokslo ir bendruomenės vystymosi fondo pasiūlymu mokytis jo siūlomoje jaunų novatorių programoje. Be to, berniukui buvo skirtas visos stipendijos finansavimas, skelbia BBC.

Rugsėjį 14-metis buvo sulaikytas, kai jo mokytoja paauglio sukurtą laikrodį palaikė bomba. Šis atvejis sulaukė didelio dėmesio socialiniuose tinkluose. Dalis teigė, kad su mokiniu buvo netinkamai pasielgta dėl jo vardo ir išpažįstamos religijos. Savo ruožtu Teksaso valstijoje esančio Irvingo miesto pareigūnai gynė sprendimą dėl paauglio sulaikymo, tvirtindami, kad buvo sunerimę dėl mokinių saugumo.

Po šio incidento berniuko šeima teigė sulaukusi daug pasiūlymų iš įvairiausių šalių, tačiau pasirinkusi Katarą, kur jau netrukus apsigyvens. A. Mohamedas teigė susižavėjęs šia šalimi, jam patiko Dohos miestas, kuris, pasak jo, labai modernus, įspūdį paliko mokyklos ir puikūs mokytojai.

Pirmadienį 14-metis genijus Baltuosiuose rūmuose susitiko su JAV prezidentu Baraku Obama (Barack Obama), be to, sulaukė nuoširdžios paramos iš mokslininkų, politikų ir įžymybių, tarp jų ir "Facebook" įkūrėjo Marko Cukerbergo (Mark Zuckerberg).

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder