Amsterdame atidaromas Raudonųjų žibintų paslapčių muziejus

Amsterdame atidaromas Raudonųjų žibintų paslapčių muziejus

Ketvirtadienį Amsterdamo raudonųjų žibintų kvartalo centre atidaromas muziejus, kuris atskleis kitos viešnamių vitrinų pusės realybę, skelbia AP.

Pasak organizatoriaus Melcherio de Vindo (Melcher de Wind), Raudonųjų žibintų paslapčių muziejus skirtas tiems, kurie neapsilankę pas prostitutę nori daugiau sužinoti apie viešnamių kvartalą. Muziejus įrengtas buvusiame viešnamyje, viename iš siaurų, Amsterdamui būdingų pastatų.

Muziejaus lankytojus prie įėjimo pasitinka į vidų kviečiančios prostitutės holograma. Parodoje siekiama parodyti prostitutes kaip visuomenės dalį. Taip pat rodomas vaizdo įrašas, kuriame nufilmuota, kiek daug žmonių joms padeda: asmenys, kurie valo ir tvarko kambarius, skalbia ar prostitučių darbo metu atbėga prie lango su kavos puodeliu ir užkandžiais.

Prostitutės gali dirbti iki 11 valandų trunkančiomis pamainomis, šešias dienas per savaitę. Jos daug laiko praleidžia laukdamos klientų.

Šiuo muziejumi yra siekiama parodyti tolerancijos prostitucijai Amsterdame istoriją nuo 16 amžiaus. Didžiausias dėmesys skiriamas laikotarpiui nuo 2000 metų, kada Nyderlanduose buvo įteisinta prostitucija. Nuo tada miestas kovoja su sąvadautojais ir prekeiviais žmonėmis.

Neseniai priimtas įstatymas, kuriame numatoma, kad legaliai seksualines paslaugas Amsterdame gali suteikti moterys ne nuo 18, o nuo 21 metų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder