Besirengdami Pasaulio ekonomikos forumui Šveicarijos kariai kovoja su sniegu

Besirengdami Pasaulio ekonomikos forumui Šveicarijos kariai kovoja su sniegu

Tūkstančiai Šveicarijos kareivių ir policijos pareigūnų plušėjo su kastuvais, kad pašalintų kalnus sniego ir galėtų plienine tvora saugumo sumetimais apjuosti kurortinio Davoso miesto centrą, kur trečiadienį prasidės Pasaulio ekonomikos forumas, praneša AP.

Kasmetis Pasaulio ekonomikos forumas truks penkias dienas. Į Šveicarijos Alpių mieste vyksiantį forumą suvažiuosiančius valstybių vadovus ir kitus svarbius asmenis saugos apie 3 500 karių.

Šveicarijos kariuomenės atstovas antradienį sakė, kad per pastarąsias dvi savaites daug prisnigo, todėl kilo sunkumų aplink Davoso centrą juosiant 18 kilometrų ilgio apsauginę tvorą. Vien per praėjusią naktį Davose iškrito 40 centimetrų sniego. Pakelėse sustumto sniego krūvos jau pasiekė dviejų su puse metrų aukštį.

Saugumo operacijai vadovauja policija. Jie tikisi, kad šiais metais Pasaulio ekonomikos forumas praeis ramiai. Suplanuotas tik vienas protestas šeštadienį. Policijos atstovo teigimu, šiais metais nauja tik tai, kad Davose iškilo sniego namelių - iglu kaimelis. "Užimk Volstrytą" akcijos įkvėpti protestuotojai iš sniego pasistatė improvizuotą stovyklą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder