Dar ne vakaras: kariške tapo sulaukus 56-erių

Dar ne vakaras: kariške tapo sulaukus 56-erių

56-erių metų kanadietė moteriškė – ne iš kelmo spirta. Ji kątik baigė Kanados karinio jūrų laivyno mokymus ir tapo diplomuota jūrininke.

Su šeima persikrausčius į Viktoriją, Debbie Dompierre niekaip nesisekė susirasti darbo. Nenorėdama laiko švaistyti veltui, aktyvi moteris nutarė išmėginti savo šeimoje itin populiarią profesiją (tiek vyras, tiek sūnus artimai susiję su armija ir visa karybos sfera) ir tapti kariūne, rašo upi.com.

Močiutės statusą turinti – net keturiais vaikaičiais besididžiuojanti D. Dompierre šių metų vasario 3-iąją dieną davė priesaiką ir birželį pradėjo 9-ių savaičių trukmės karinius mokymus kartu su kitais būsdimais kariais-jūrininkais – nė 20-ies metų neturinčiais jaunuoliais pačiame jėgų žydėjime.

"Tai išties yra taip pat sunku, kaip rodo per televiziją", – šypososi D. Dompierre ir priduria – "Seržantai iš tikrųjų itin griežti – be perstojo šaukia tiesiai į veidą".

D. Dompierre karinio laivyno jūriinko diplomą gavo rugpjūtį ir sakosi laukianti, kada ją pašauks į tarnybą ir ten pagaliau galės išbandyti savo jėgas.

"Aš esu kariškio mama ir kariškio žmona jau visus penkiolika metų, tad armijos sfera man ganėtinai artima. Dabar atėjo mano laikas prisijungti prie šio klubo", – dėsto į šeštą dešimtmetį perkopęs kietas riešutėlis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder