D.Grybauskaitė kalbės už maistą ir nakvynę

D.Grybauskaitė kalbės už maistą ir nakvynę

Pagaliau pasaulis pastebėjo, kad Jos Ekscelencija Dalia Grybauskaitė liko be jokio įtakingesnio posto! Kelis mėnesius pamiršta kažkur Vilniaus pakraštyje prezidentė vėl galės žibėti tarptautinėje erdvėje. Ją prisiminė veiklos visiems randanti organizacija, kone pasaulinė Darbo birža.

Tiesa, dirbti teks už nakvynę ir maistą, - ironizuoja dienraštis „Vakaro žinios“ „Elito naujienose“.

Jos Ekscelencija Dalia Grybauskaitė, vasarą perleidusi prezidentūros raktus Gitanui Nausėdai, jokios ryškesnės veiklos nesusirado.

Buvo kalbama, kad politikė galėtų pretenduoti į kokį nors įtakingą postą Briuselyje, bet visa tai ir liko tik kalbomis. Laimei, yra dar pasaulyje organizacija, priimanti kiekvieną norintįjį, - Jungtinės Tautos. Jie tai veiklos randa visiems - nuo škurlių siuvėjų iki prezidentų.

O jei mato, kad žmogus nelabai kur tinkamas - sugalvoja jam naują poziciją. Panašiai atsitiko ir mūsų Grybauskaitei. Prezidentė yra pakviesta tapti viena pirmųjų iniciatyvos „Lygių teisių karta“ ambasadorių.

Ką reikės daryti? Skatinti moteris veikti, bendradarbiauti, priešintis pasenusiems stereotipams. Kalbant paprasčiau, malti liežuviu įvairiose konferencijose.

Nors atlyginimas už tai ir nebus mokamas, ambasadorė bus pavalgydinta, apnakvindinta ir nufotografuota. O ar ne tai šiais laikais svarbiausia?

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder