Džordana sulaukė įspūdingų komplimentų iš užsienio muzikos industrijos ryklių

Džordana sulaukė įspūdingų komplimentų iš užsienio muzikos industrijos ryklių

Naujausią muzikos albumą „Labirintas” išskirtiniu būdu – koncertiniu filmu – pristačiusi atlikėja Džordana Butkutė neslepia džiaugsmo: jos komandai pasidalijus šia medžiaga su pasaulinio garso profesionalais užsienyje, atskriejo itin motyvuojantys komplimentai ir šilčiausias palaikymas.

Tai gali atrodyti kaip sapnas, tačiau filmo principu įamžintą Džordanos koncertą „Labirintas” su malonumu išklausė sensacingas Londono įrašų prodiuseris Simonas Brittonas, kurio pavardė puikuojasi prie Eminemo, Michaelo Jacksono, Stingo, Ashanti, „Boyz II Men”, Peterio Andre ir daugybės kitų superžvaigždžių įrašų.

Britų muzikos verslo ryklys nepatingėjo parašyti ir šiltą atsiliepimą. „Džordana sukuria garsų sieną lyg himnas skambančiomis poproko dainomis, kurios sujungia hipnotizuojančius gitarų rifus, skriejančius virš galingos, kietai smūgiuojančios ritmo dalies ir vokalų, kurie pateikiami su aistra ir užtikrintumu. Tikiu, kad Džordanos grupė taps didžiausiu Lietuvos muzikos eksportu, nes jai pakanka talento ir ambicijų užkariauti pasaulį”, – rašė S. Brittonas.

Anot jo, lietuvių grupės energija ir gebėjimas surengti įelektrinantį gyvą performansą, parodo tai, ko nesinorėtų praleisti. „Jie taps svarbiausiu festivalių akcentu, kai tik pasaulis vėl bus pasirengęs šėlti”, – sakė įtakingas Londono prodiuseris.

Į Džordanos kolektyvo gerbėjų gretas įsirašė ir Belgijos prodiuseris, muzikantas, reklaminis „Solar” gitarų veidas Quentinas Cornetas, dirbantis su žinoma belgų roko grupe „Woyote” bei pasaulinį pripažinimą ir milijonines peržiūras „Youtube” kanaluose pelniusiais vokalistais – norvege Minniva, brazilu Danu Vascu, Vicky Psarakis iš Graikijos ir kitais.

„Puikus būdas pristatyti naujus įrašus! – replikavo Q. Cornetas, pasižiūrėjęs Džordanos koncertinį filmą, kurį jam pasiūlė gitaristas Giedrius Balčiūnas-Mr.Jumbo. – Pamaniau, pasiklausysiu poros dainų, bet baigėsi tuo, kad peržiūrėjau visą koncertą! Pagaunanti, įtraukianti muzika su kabliukais, aukščiausio lygio produkcija. Muzikantų darbas, lokacija ir rekvizitai sukūrė šiam reikalui sielą.”

 

Džordana Butkutė© Organizatoriai

Belgas gyrė ir pačią Džordaną, jos vokalinį pasirodymą vadindamas puikiu, unikaliu ir verčiančiu mėgautis. „Tai tikrai yra svarbiausias žmogus grupėje ir man patinka alchemija, pastebima tarp jos ir kitų grupės narių, – kalbėjo Q. Cornetas. – Nuostabu matyti tokią kokybę šiais sunkiais laikais. Bravo! Linkiu viso, ko geriausio. Jūs turite naują faną mano asmenyje.”

Energingoji Džordanos kompanija ir muzikos prodiuserio Daliaus Pletniovo studijoje Kaune gimusios dainos atgarsių sulaukė ir iš Maskvoje dirbančio kompozitoriaus, prodiuserio Vadimo Čelnokovo, kuris per 20 metų muzikos versle subūrė įspūdingą klientų ratą. „Microsoft”, „Levi’s”, „McDonald’s”, „Audi”, „Sony”, „Swatch” ir daugelio kitų didžiausių prekės ženklų reklamose skamba Vadimo muzika, taip pat jis bendradarbiauja su kino kompanijomis.

„Primygtinai patariu visiems pasižiūrėti ir paklausyti – liksite patenkinti, – po Džordanos filmo peržiūros teigė V. Čelnokovas. – Išpildytas labai rimtas darbas! Šaunios dainos, įdomios aranžuotės, fantastinis garsas! Muzikantai labai kieti. Visi. Ir, žinoma, Džordana, kaip visada – nuostabi.”

Pati Džordana Butkutė, sulaukusi tokio netikėto dėmesio ir išmaudyta komplimentuose, liko sujaudinta. „Aš nepažįstu tų žmonių. Turbūt nedaug kas kasdienybėje žinome pavardes tų pilkųjų kardinolų, kurių studijose gimsta pasaulinė muzika. Tik pagūglinę pamatome, kas jie tokie. Paprastai iki tokių žmonių neprisibelsi. Be abejonės, jų emocingi sveikinimai, gražiausi vertinimai ir linkėjimai šildo širdį. Labai”, – sakė Džordana.

Jos prodiuseris Elegijus Strasevičius antrino, kad svorio komplimentams suteikia šių profesionalų karjeros pasiekimai. „Lietuvoje trūksta muzikos albumų apžvalgų. Kartais tiesiog lauki ir tikiesi, kartais paprašai, bet visi labai užsiėmę... O čia net nereikėjo prašyti – jie pasižiūrėjo koncertą, sėdo ir parašė. Paleido salvę. Ir dar iš tokio kalibro patrankų. Be abejo, malonu, kad mūsų darbą giria”, – sakė E. Strasevičius.

Jam patiko ir Simono Brittono paminėta lietuviškos muzikos eksporto į tarptautinius festivalius idėja. „Mes mielu noru! Tikrai būtų smagu surengti koncertus festivaliuose.

Deja, dabar tokia situacija – viskas uždaryta. Bet smalsumas išlieka – įdomu, kaip žmonės reaguotų į lietuvių kalbą užsienio festivalių scenose. Kita vertus, mes ir patys kitąsyk įsimylime dainas, kurios atliekamos mums nesuprantama kalba.”

Džordanos Butkutės naujausio albumo „Labirintas” dainos yra pasiekiamos ir didžiausiose interneto muzikos platformose, veikia atlikėjos „Youtube” kanalas. Ten jau galima rasti ir kūrinių iš koncertinio filmo, apie kurį kalba pasaulinio garso muzikos prodiuseriai. Fizinį albumą „Labirintas” galima įsigyti atlikėjos vardo internetinėje parduotuvėje. Ten jau pasirodė ir vinilai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder