Įspūdingos šachmatų figūros - iš pelių iškamšų

Įspūdingos šachmatų figūros - iš pelių iškamšų

Nuo šiol šachmatus bus galima žaisti su dekoruotomis pelių iškamšomis, praneša huffingtonpost.com.

Iškamšų autorė Rachealė Garcia pasakoja, kad šachmatų figūras pradėjo gaminti dar mokykloje.

„Iš pradžių lipdžiau iš molio. Buvau sau pasakiusi, kad neišmoksiu žaisti šachmatais tol, kol nepagaminsiu viso figūrų rinkinio“, – pradžią prisimena 31-erių moteris.

Paskui, pradėjusi gaminti iškamšas, ji nusprendė sukurti pačias keisčiausias šachmatų figūras. Pagaminti muškietininkus įkūnijančias pelių iškamšas užtruko apie mėnesį, darbui kiekvieną dieną skiriant po 2–3 valandas.

„Didžiąją dalį medžiagos, kurią naudojau, radau tiesiog namuose, o muškietininkų skydus pagaminau ir apyrankės“, – apie iškamšų dekoravimą sako R. Garcia.

Vieno socialinio tinklo paskyroje autorė pažymėjo, kad pelės buvo paimtos iš vienos specialios veisyklos, kuri tiekia šaldytus graužikus ropliams maitinti. Jos nuomone, „kova ant šachmatų lentos“ yra kur kas geriau nei baigtis gyvatės skrandyje.

„7 metus dirbau roplių prižiūrėtoja, todėl žinojau ne vieną vietą, iš kurios galėjau gauti šaldytų pelių“, – teigia R. Garcia.

Šachmatų rinkinys buvo parduotas gruodžio 9 d. už 450 dolerių (apie 1 100 Lt). Tačiau sulaukusi dėmesio, autorė jau ėmėsi antrojo rinkinio gamybos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder