Italijos muziejus protestuoja prieš finansavimo mažinimą degindamas meno kūrinius

Italijos muziejus protestuoja prieš finansavimo mažinimą degindamas meno kūrinius

Vienas Italijos muziejus pradėjo deginti savo turimus meno kūrinius, taip protestuodamas prieš finansavimo mažinimą, skelbia BBC.

Šiuolaikinio meno muziejaus Neapolyje įkūrėjas Antonijus Manfredis (Antonio Manfredi) antradienį padegė pirmąjį paveikslą.

"Tūkstančiui mūsų turimų kūrinių dėl vyriausybės abejingumo vis tiek gresia pražūtis", - sakė jis.

Muziejuje buvo sudegintas Prancūzijos dailininko Severino Burginjono (Severine Bourguignon) paveikslas. Menininkas pritarė šiai protesto akcijai ir per internetą stebėjo, kaip buvo deginamas jo kūrinys.

A. Manfredis ketina nuo šiol kas savaitę sudeginti po tris kūrinius. Savo protestą jis praminė "meno karu". Protestą jis ketina tęsti tol, kol bus padidintas muziejaus finansavimas. Oficialiame muziejaus pranešime kūrinių deginimas vadinamas "politiniu, reikalingu ir patraukiančiu dėmesį, esant šioms nepalankioms aplinkybėms".

Menininkai iš visos Europos remia muziejaus įkūrėjo sumanymą. Skulptorius iš Velso Džonas Braunas (John Brown) pirmadienį padegė vieną iš savo kūrinių.

Italijos meno įstaigos teigia, kad jas ypač neigiamai paveikė šalies ekonominės problemos, nes sumažėjo valstybės finansavimas ir labdaringas pinigų aukojimas. Viena iš didžiausių Italijos meno galerijų - Nacionalinis 21-ojo amžiaus menų muziejus - teigia, kad 2011 metais jos finansavimas buvo sumažintas 43 procentais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder