Ką valgo nesenstantys Holivudo aktoriai?

Ką valgo nesenstantys Holivudo aktoriai?

Būnant 50-ies atrodyti kaip 30-ies, o keturiasdešimtmečiui - kaip 25-erių? Kai kam nėra nieko neįmanomo. Tomui Kruzui ne už kalnų 60, o susidaro toks įspūdis, kad jis jau 20 metų apskritai nesikeičia, tarsi būtų užsikonservavęs. Suprantama, kad aktoriai prisižiūri: sveikai gyvena, maitinasi, sportuoja, bet juk tai daro daug kas, o amžinai jauni lieka vienetai. Taigi, ką valgo „amžinieji Holivudo berniukai“?

Tomas Kruzas (Tom Cruise)

Aktoriui šiemet sukako 57-eri, tai gana solidus amžius. Vis dėlto jis atrodo stulbinamai, niekada nepagalvotum, kad dar keleri metai, ir jam jau 60. Žinoma, kad atrodytų toks sportiškas ir energingas, aktorius labai daug treniruojasi, paprastai 3-4 kartus per savaitę. O kai kada ir daugiau. Pavyzdžiui, ruošdamasis vaidmenims filmų serijoje „Neįmanoma misija“, aktorius treniruodavosi 5-6 kartus per savaitę, prižiūrimas asmeninio trenerio.

Interviu jis prisipažįsta, kad maistui, kurį valgo, neskiria labai daug dėmesio, į lėkštę dedasi tai, kas patinka: kiaušinius, košes, su vaisiais keptą vištieną, gali suvalgyti net dešrelių. Bet užtat geria daug vandens. Būna laikotarpių, kai T.Kruzui tenka rinktis maistą ir klausyti dietologų patarimų, jeigu dėl vaidmens reikia pasiauginti daugiau raumenų. Tada aktorius žiūri, kad jo racione būtų daug šviežių vaisių ir daržovių salotų, kokybiškų baltymų, gaunamų iš kalakutienos ir vištienos, liesos jautienos ir žuvies. Paprastai visi šie produktai kepami ant grotelių arba orkaitėje - taip naudingiau. Kai kada tenka atsisakyti krakmolingų daržovių (bulvių, morkų), visų produktų, kuriuose yra cukraus, baltų miltų. Vietoj jų valgyti daug mėsos, žuvies, sūrio ir lapinių daržovių. Kai aktoriui reikėjo pasiekti, kad jo torso reljefas būtų idealus, jis laikėsi didelio baltymų kiekio dietos. Kad padidintų proteinų kiekį, jis gerdavo sportininkams skirtus kokteilius ir, suprantama, valgė daug baltymingų produktų, daržovių ir kuo mažiau riebalų.

Kianu Ryvsas (Keanu Reeves)

Kianu gimė 1964 metais, šiemet jam sukako 55-eri. Bet jis atrodo puikiai. Apie aktorių net juokaujama, kad neįmanoma taip šauniai atrodyti, nesudarius sutarties su tamsiosiomis jėgomis. Labai dažnai K.Ryvsas yra vadinamas vegetaru. Aktorius labai domisi aplinkosauga, myli gyvūnus, bet, kaip prisipažįsta pats, nėra griežtų pažiūrų vegetaras.Nors mėsos valgo išties retai, stengiasi nevartoti nesveiko maisto, nevalgo sumuštinių, keptų bulvyčių, bulvių traškučių ir panašaus šlamšto. Kianu mėgsta daržoves, sūrį, duoną. O kai kada sukerta ir kepsnį.

Džaredas Leto (Jared Leto)

Dar vienas „užsikonservavęs“ Holivudo aktorius - Dž.Leto. Jis yra jaunesnis už T.Kruzą ir K.Ryvsą, bet būdamas 47-erių atrodo įspūdingai. Pažiūrėti neduotum ir 30-ies. Dž.Leto - vegetaras. Ir dar griežtas - veganas, o tai reiškia, kad jis nevartoja nei pieno produktų, nei kiaušinių. Aktorius mano, kad jo puikios išvaizdos paslaptis - būtent gyvulinės kilmės produktų atsisakymas. Taip pat aktorius nevartoja cukraus, druskos ir alkoholio. Be to, reguliariai sportuoja, mėgsta jogą, žavisi ekstremaliuoju turizmu.

Dž.Leto gvenime būta ir ekstremalių dietų. 2007 m. jis priaugo 30 kg svorio dėl psichopato Čapmano, Džono Lenono žudiko, vaidmens. Kad tai pavyktų, aktorius maitinosi mikrobangėje ištirpintais ledais, užgerdamas juos augaliniu aliejumi, valgė spagečius ir kitokį greitai paruošiamą maistą. Galop ekrane žiūrovai pamatė išpurtusį pamišėlį, nužudžiusį legendinį atlikėją. Po šio vaidmens aktorius atgavo buvusią fizinę formą laikydamasis specialios skysto maisto dietos. Dž.Leto kieto maisto valgydavo vieną ar du kartus per dieną - tai buvo daržovių salotos. Likusius kartus jis plakdavosi tirštą vaisių, daržovių, žalumynų kokteilį.

Dėl vaidmenų Dž.Leto teko ne tik labai daug prisiauginti svorio, bet ir jo numesti. To prireikė 2000 m. dėl narkomano vaidmens filme „Rekviem svajonei“. Tuomet Džaredas sulyso 12 kg, praktiškai badaudamas.

Tokie liesėjimo metodai nepraeina be pėdsakų, juos galima taikyti tik prižiūrint gydytojams!

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder