Kaip ištverti dieną po bemiegės nakties?

Kaip ištverti dieną po bemiegės nakties?

Nesvarbu, ką veikėte praėjusią naktį – linksminotės ar tiesiog dirbote. Jei nemiegojote, tuomet vargu ar jūsų laukia nuostabi, džiugesio kupina diena. Kaip išgyventi šią sunkią dieną ir greitai atsigauti?

Jokiu būdu nesėskite prie automobilio vairo: tie patys keliai, lėtai judantys automobiliai, šiltas oras salone – visa tai labai migdo. Taigi ne tik kelsite pavojų sau ir aplinkiniams, bet ir į darbą nueisite užsimiegoję. Kur kas geriau išeiti anksčiau iš namų ir prasivaikščioti pėsčiomis arba važiuoti viešuoju transportu, kuriame nuolatos vyksta veiksmas.

Pasistenkite pažadinti savo smegenis ir pajusite, kad visas kūnas atsigavo. Stenkitės dirbti aktyvumo reikalaujančius darbus, o jei tai neišeina, tuomet tiesiog nuolatos keiskite veiklą, kad mintys nukryptų vis kita linkme.

Pilnas miego ciklas trunka pusantros valandos. Per naktį žmogus pramiega kelis tokius ciklus, tačiau jei dienos metu jums pavyktų pamiegoti bent vieną tokį ciklą, iš karto pajustumėte jėgų antplūdį.

Snūstelėkite 10 minučių. Padalinkite dieną į kelias dalis ir skirkite laiko 10 minučių snauduliui. Per šias 10 minučių smegenys persijungs į sapnų režimą, o jūs pajusite organizmo pagyvėjimą. Tačiau toks poilsis neturi trukti ilgiau nei 10 minučių. Jei užmigsite pusei valandos – jausitės nuvargę.

Sušilkite. Šiek tiek pabėgiokite ar tiesiog padarykite kelis pratimus. Tai padidins kraujo tekėjimą į smegenis. Kai teks sėsti prie darbo stalo, stenkitės sėdėti tiesiai. Taip jau yra, kad susikūprinęs žmogus labiau nuvargsta.

Įsijunkite šviesą. Šviesa mažina melatonino gamybą organizme. Kuo daugiau melatonino, tuo labiau norisi miego, taigi šviesa šiuo atveju tikrai padės.

Atsigaivinkite. Kai temperatūra bus žemesnė, visi miegai išsisklaidys, taigi įsijunkite kondicionierių, atsidarykite langą ar tiesiog apsiprauskite su šaltu vandeniu.

Išgerkite kavos arba kofeino turinčių gėrimų. Kofeinas organizmą paveikia maždaug per pusę valandos ir išbūna veiksmingas 3-4 valandas. Jei kofeino jums negalima, tuomet kas porą valandų išgerkite po 2 stiklines vandens su ledukais.

Pavalgykite ko nors lengvo, pavyzdžiui sukrimskite obuolį. Tai padės išlaikyti stabilų cukraus kiekį kraujyje. Nevalgykite sunkių patiekalų, nes pavargus skrandžiui norėsis miegoti.

Kramtykite kramtomą. Nuolatinis kramtymas padės išlaikyti budrumą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder