Kaip per 5 minutes atpažinti negerą žmogų

Kaip per 5 minutes atpažinti negerą žmogų

Visi žinome, kaip kenksminga šalia turėti toksišką žmogų asmeniniame gyvenime ir darbe. Deja, dauguma tokių žmonių nevaikšto su etiketėmis, kurios įspėtų saugotis jų. Iš pradžių jie atrodo gana malonūs, nes yra puikūs manipuliatoriai, sugebantys sukelti simpatiją. Tik vėliau suvokiame, kad jie nėra geri žmonės, kai jau būname nukentėję.

Ir vis dėlto yra būdas atpažinti toksišką žmogų ankstyvame bendravimo etape. Jeigu jūsų naujasis pažįstamas daro nors vieną dalyką iš toliau pateikiamo sąrašo, laikykitės nuo jo atokiai.

1. Jis drabsto purvais kitus žmones

„Per darbo pokalbį kompanijos generalinis direktorius pasakojo man apie savo pavaduotojo trūkumus. Man tai buvo aliarmo signalas, ir nuojauta neapgavo. Dirbau ten kelis mėnesius ir greitai išėjau, kai įsitikinau, koks niekingas yra mano vadovas“, – prisipažįsta Minda Zetlin portale Inc.com.

Jeigu tik susipažinus su nauju žmogumi pastarasis skundžiasi tuo, kurio dabar nėra, tai gali byloti, kad kalbatės su toksišku asmeniu. Kai nueisite į šalį, jis tikriausiai ims apkalbinėti jus. Išimtis galima tuo atveju, kai neigiami komentarai turi pagrindą.

2. Jis nuolat skundžiasi

Dauguma toksiškų žmonių mėgsta skųstis ir dejuoti. Jų skundai tiesiogiai veikia jūsų nuotaiką, produktyvumą ir net sveikatos būklę. Be to, jūs galite atsidurti jų spąstuose, jei bandysite jiems padėti ir daryti juos laimingesnius. Bet tai – beprasmiškas užsiėmimas.

Jeigu kas nors pradeda savo pažintį nuo daugybės skundų, gerai pamąstykite, ar norite nuolat šalia matyti tokį žmogų ir klausytis jo kalbų apie tai, koks jis nelaimingas ir nepatenkintas gyvenimu.

3. Jis reikalauja ypatingo dėmesio

Toks žmogus tikėsis, kad priimsite jo ataskaitą net prabėgus kelioms dienoms nuo sutarto termino pabaigos. Jis manys, kad gali nemokamai lankytis jūsų renginiuose tada, kai kiekvienas dalyvis nusiperka bilietą ar moka įnašą.

reklama

Jeigu kas nors prašo jūsų ypatingos paslaugos per pirmąjį susitikimą, įsivaizduokite, ko prašys po mėnesio ar pusmečio.

4. Jis daug giriasi

Jeigu pasikvietėte žmogų į darbo pokalbį, natūralu, kad jis pasakos apie visus savo privalumus ir pasiekimus. Visais kitais atvejais, kai žmogus be perstojo giriasi, jis nori apsukti jums galvą, siekdamas kažkokio tikslo. Būkite atsargūs.

5. Jis verčia jus teisintis

Kartais viskas vyksta taip subtiliai, kad jūs nė nebesuprantate, kada tai nutiko. Jus netikėtai apima stiprus poreikis paaiškinti menkai pažįstamam žmogui, kas privertė jus padaryti vieną ar kitą pasirinkimą ar kodėl jūsų įstaiga visai nėra tokia bloga.

reklama

Žmogus, kuris verčia jus nuolat teisintis, ginti savo įstaigą ar savo įsitikinimus, po kurio laiko pasidarys nepakenčiamas.

6. Jis verčia jus jam pataikauti

Naujas pažįstamas pasakoja, kad neranda tinkamos medžiagos savo užduočiai arba turi idėją, kuri nepakankamai išvystyta, arba reikia jo gabią atžalą įtaisyti į prestižinę mokyklą. Ir jūs, nė nesuprasdami, kaip tai atsitiko, jau ieškote jam medžiagos, galvojate apie jo idėją, klausinėjate pažįstamų, ar kas galėtų įtaisyti jo vaiką į tą mokyklą.

Sustokite ir atsikvošėkite! Bet kuris žmogus, kuris įpareigoja jus kažkam po pirmos pažinties, ateityje manipuliuos jumis vis labiau ir labiau.

7. Jūs jo nedominate

reklama

10 minučių kalbėjotės su nauju pažįstamu ir jau žinote, kur prabėgo jo vaikystė, kad prieš pusmetį jis išsiskyrė, kad neseniai buvo paaukštintas darbe. Tik jis pats dar nieko nežino apie jus.

Asmuo, kuris tikisi, kad domėsitės kiekvienu jo gyvenimo aspektu, bet nerodo jokio susidomėjimo jūsų gyvenimu, be abejonės, yra toksiškas žmogus. Saugokitės jo!

8. Šalia jo jaučiatės blogai

Atkreipkite dėmesį į savo intuiciją. Kaip jaučiatės šalia savo naujojo pažįstamo? Ar norėtumėte su juo visą valandą kartu pietauti ar sėdėti kavinėje? Jeigu bendras laiko leidimas sukelia jums įtampą ar yra nemalonus, didelė tikimybė, kad susidūrėte su toksišku žmogumi. Išsiaiškinkite, kur yra jūsų prastos savijautos priežastis.

Jeigu nepasitenkinimą sukėlė kitos pašnekovo kultūrinės tradicijos arba jus erzina jo intelekto lygis ir sėkmė, jums vertėtų padirbėti su savimi. Bet gali būti, kad tai – tiesiog toksiškas žmogus, ir jums reikia pasikliauti savo instinktu, kuris ragina bėgti nuo jo tolyn.

ALFA

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder