Kodėl prailgsta diena?

Kodėl prailgsta diena?

"Kodėl kai kurios dienos darbe eina taip lėtai, kad atrodo – niekada nesibaigs, o kitos prabėga nepastebimai? Kaip paskubinti tas amžinybę trunkančias dienas?“, – teiraujasi skaitytojas.

Pasak psichologo Mariaus Daugelavičiaus, galimi keli variantai. „Diena bėga greitai, kai žmogui įdomu daryti tai, ką jis daro. Jam smagu, jis jaučia entuziazmą“, – sako psichologas.

Nepastebimai laikas bėga ir įsisukus į rutiną, teigia M. Daugelavičius. „Darbai, darbai, reikalai, reikalai. Žmogus daro įprastus darbus ir kažkuria prasme yra tokios būsenos tarsi sapnuotų. Atsijungęs. Savo mintyse, savo reikaluose“, – tvirtina žmogaus psichologijos žinovas.

M. Daugelavičiaus teigimu, diena prailgsta dažniausiai tada, kai kažko labai laukiama ir visiškai nesvarbu, ar laukiama gerų, ar blogų įvykių. Taip pat laiko tėkmė tarsi sustoja darant nemalonius darbus, užsiimant nenorima veikla.

Visgi skubinti prailgusių dienų psichologas nerekomenduoja. Jis sako, jog žmonėms labai svarbu išmokti džiaugtis šia diena ir kiekviena jos akimirka.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder