Koronaviruso pandemija paveikė ir žmonių išvaizdą, sako grožio specialistai

Koronaviruso pandemija paveikė ir žmonių išvaizdą, sako grožio specialistai

Koronaviruso pandemija gana ryškiai dabar atsispindi ir žmonių išvaizdoje: užsidarius kirpykloms, manikiūrų ir grožio salonams, daugybei pasaulio žmonių iškilo pavojus apsileisti, sako grožio specialistai.

Tačiau jie baiminasi, kad po ilgo karantino jiems nebeliks nei antakių, nei plaukų, kuriuos reikės pešioti, vaškuoti, dažyti ar kirpti.

„Svarbiausia – nelieskite savo antakių“, – maldavo prancūzų kosmetikos bendrovės „Guerlain“ kūrybos direktorius Olivier Echaudemaisonas (Olivjė Ešodemezonas).

„Tegul sau auga – palikite neliestą mišką“, – kalbėjo vyras, anksčiau rūpinęsis tokių ekrano legendų kaip Audrey Hepburn (Odri Hepbern) ir Sophia Loren (Sofija Loren) makiažu.

Nebijokite eksperimentuoti su makiažu, sakė jis naujienų agentūrai AFP, nes „jeigu kas nors nepavyks, galėsite pasiimti servetėlę ir vėl viską pradėti iš naujo“.

„Tačiau eksperimentuoti su plaukais yra daug pavojingiau“, – perspėjo specialistas.

Britų makiažo guru Sali Hughes (Sali Hjuz), kurios labdaros organizacija „Beauty Banks“ nuo pandemijos pradžios dalina kosmetikos priemones ir tualeto reikmenis sunkius laikus išgyvenantiems medicinos darbuotojams, taip pat perspėjo nekartoti namudinio gražinimosi triukų, skelbiamų socialiniuose tinkluose. 

Moteriškos barzdelės

„Profesionalai nuoširdžiai nerimauja... ir sako, kad ruošiasi daugybei sudėtingų plaukų spalvos korekcijų, kai pagaliau (jų salonai) atsidarys“, – sakė S. Hughes.

Kai kurių spalvų plaukų dažų paklausa Jungtinėje Karalystėje šoktelėjo šešis kartus jau po pirmos savaitės, kai šalyje buvo paskelbtas karantinas.

Tačiau televizijos laidų vedėja Stacey Solomon (Steisi Solomon), tikrai nėra iš tų, kurios kaunasi dėl paskutinės likusios dėžutės plaukų dažų. Trims milijonams savo sekėjų socialiniame tinkle „Instagram“ moteris pareiškė, kad šiuo izoliacijos laikotarpiu nusprendė nebesipriešinti gamtai ir padėjo savo skustuvą į šalį.

„Tegul sau auga“, – paskelbė moteris, anksčiau juokavusi, kad jos vaikams patinka glostyti jos „barzdelę“ ir „veido kailiuką“.

Tuo metu socialiniuose tinkluose žmonės pradėjo skelbti savo istorijas apie nesėkmingus bandymus dažytis plaukus.

Prancūzų stilistas Thomas Girardas (Tomas Žiraras) transliuoja net po šešias nemokamas pamokas internetu kasdien, mokydamas, ką daryti „estetinės katastrofos“ atveju.

Jis ragina savamokslius baigti savo eksperimentus, jeigu jie padarė nors vieną klaidą.

„Didžiausia klaida yra manyti, kad galite ištaisyti klaidą toliau kirpdami“, – sakė jis.

Kalbėdamas apie plaukų šaknis stilistas siūlo palikti jas ramybėje.

„Tai (žilumas) jau nebėra amžiaus rodyklė ir gėdingas dalykas – tai faktas, kuris net gali būti privalumas“, – sakė jis.

Ir iš tiesų, tokios stileivos kaip prancūzų mados žurnalistė Sophie Fontanel (Sofi Fontanel) ar viena britų žurnalo „Vogue“ vadovių Susan Harris (Siuzan Haris) nė kiek nesivaržo peleninės plaukų spalvos, o  ji nenueina nuo podiumų. 

Bet ilgas karantinas gali turėti neigiamų pasekmių grožio pramonei, ypač Azijoje, kur įprasta dėvėti veido kaukes gripo ir kitų infekcijų sezono metu. 

Pietų Korėjoje kosmetikos pardavimai nukrito iki 70 procentų, moterims supratus, kad lūpdažio po kauke tikrai nereikia.

Musulmoniškas įkvėpimas

Nors kaukės darosi vis populiaresnės visame pasaulyje, ir daugelis ekspertų jas rekomenduoja kaip priemonę viruso plitimui sustabdyti, yra abejojančių jų suderinamumu su grožiu.

Socialiniame tinkle „Instagram“ paplito vienos egiptietės memas, kuriame ji ištepa kaukę ir visą veidą grimu, o ant kaukės nusipiešia raudonas lūpas.

Iš tiesų daugelis semiasi įkvėpimo iš Artimųjų Rytų, kur nuo senų amžių moterys moka paryškinti savo grožį net ir po musulmoniškais veido apdangalais.

Irakietė makiažo meistrė Fatima Aldewan (Fatima Aldevan) pasidalino savo meistryste mokomajame vaizdo klipe „Išvaizda per koronavirusą“.

Skeptikai neatbaidė ir Jordanijos dizainerės Samia Alzakleh (Samijos Alzakleh), savo kaukes pradėjusios puošti įvairiais netikrais brangakmeniais.

Bet jeigu tikrai norite su kauke atrodyti gerai, viskas priklauso nuo jūsų akių, pataria O. Echaudemaisonas.

„Kadangi burnos nebėra, mes turime pagrindinį demėsį skirti akims“, ir moteris iš karto „įgaus Artimųjų Rytų žavesio“, sakė makiažo veteranas.

BNS

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder