Kultinio serialo „Draugai“ bendraautorė M. Kauffman: dabar daug ką daryčiau kitaip

Kultinio serialo „Draugai“ bendraautorė M. Kauffman: dabar daug ką daryčiau kitaip

Amerikiečių serialio „Draugai“ bendraautorė Marta Kauffman pripažino, kad „nepadarė pakankamai“ dėl rasinės įvairovės seriale, rašo BBC.

M. Kauffman vieno virtualaus interviu metu buvo paklausta, ką būtų norėjusi žinoti tuo metu, kai kūrė kultinį serialą.

„Aš norėčiau būti žinojusi tai, ką žinau dabar. Aš daug ką daryčiau kitaip“, – sakė garsi moteris.

Nepaisant didelio pasisekimo, serialas pastaraisiais metais buvo kritikuojamas dėl menkos rasinės įvairovės, net seriale vaidinusių aktorių.

M. Kauffman festivalio ATX TV 2020 metu pridūrė: „Aš visada skatinau įvairovę, tačiau nepadariau pakankamai ir dabar galvoju tik apie viena: ką galiu padaryti? Kaip galėčiau pakeisti serialą? Ir tai yra kažkas, apie ką norėčiau būti žinojusi, kai pradėjau“, – sakė moteris.

Anksčiau šiais metais vienas iš seriale vaidinusių pagrindinių aktorių Davidas Schwimmeris pripažino, kad norėtų įvairesnio serialo perdarymo.

„Galbūt turėtų būti vien juodaodžiai „Draugai“ ar vien azijiečiai, – sakė aktorius. – Tuo metu aš gerai žinojau apie rasinę įvairovę, todėl ilgai siūliau, kad Rossas susitikinėtų su kitos rasės moterimis.“

„Viena iš pirmųjų mano merginų seriale buvo azijietė, vėliau susitikinėjau su juodaode. Tai buvo mano sąmoningas postūmis“, – pridūrė D. Schwimmeris.

Aktorė Lisa Kudrow, kuri seriale vaidino Phoebe, neseniai The Sunday Times buvo paklausta apie šiuolaikinį „Draugų“ perdarymą. „Na, dabar neturėtų būti vien baltaodžiai pagrindiniai aktoriai“, – sakė aktorė.

Vis dėlto aktorė pridūrė, kad serialas buvo savo laiko: „Nežinau, kaip kiti, bet aš manau, kad į šį serialą turėtume žiūrėti kaip į laiko kapsulę, o ne galvoti, ką darėme blogai.“

„Draugai“ buvo vienas populiariausių serialų televizijos istorijoje, kurį rodė 10 metų (1994–2004). Nuo to laiko jis sulaukė visiškai naujos, jaunos auditorijos.

„Draugų“ aktoriai taip pat suvaidins neparašytame specialiame epizode, kurį rodys HBO Max platformoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder