Mirė fotomodelis Isabelle Karo, išgarsėjusi šokiruojančia reklama prieš anoreksiją

Mirė fotomodelis Isabelle Karo, išgarsėjusi šokiruojančia reklama prieš anoreksiją

Mirė 28 metų prancūzų fotomodelis Izabela Karo (Isabelle Caro), išgarsėjusi šokiruojančia reklama prieš anoreksiją, praneša agentūra AFP.

"Anoreksijos ikona" mirė jau lapkričio 17-ąją, rašo portalas "20min.ch". Tiksli mirties priežastis esą nėra žinoma.

Vienas modelio draugų, šveicarų atlikėjas Vinsentas Bigleris (Vincent Bigler) pasakojo, kad I. Karo likus 15 dienų iki mirties buvo paguldyta į ligoninę dėl plaučių uždegimo. I. Karo 2007-aisiais išgarsėjo visame pasaulyje, kai nusifotografavo kampanijai "Ne - anoreksijai". Prieštaringai vertinamą fotografija Italijoje buvo uždrausta.

1,65 metro ūgio I. Karo nuo 13-ųjų savo gyvenimo metų sirgo anoreksija. 2006-aisiais ji tesvėrė 25 kg, ją ištiko koma. Šių metų pradžioje moteris paskelbė norinti įveikti ligą ir jau sverianti 42 kg.

Apie perkarusius modelius pradėta diskutuoti prieš kelerius metus. 2007 metų vasarį nuo anoreksijos mirė 21 metų brazilų manekenė. Jos ūgis buvo 1,70 m, o svoris - mažiau nei 40 kg. Prieš tai nuo širdies infarkto mirė jauna manekenė iš Urugvajaus.

Ispanija tapo pirmąja Europos šalimi, draudžiančia modeliais dirbti merginoms, kurių kūno masės indeksas yra žemiau tam tikros ribos. 2008-ųjų pradžioje Prancūzijos mados pramonė savanoriškai įsipareigojo neįdarbinti labai liesų manekenių.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder