Niujorko "Sotheby" aukcione parduodamas rekordinio dydžio deimantas

Niujorko "Sotheby" aukcione parduodamas rekordinio dydžio deimantas

Niujorko "Sotheby" aukcione šią savaitę parduodamas 118 karatų skaidrus deimantas - didžiausias šios rūšies brangakmenis, skelbia "RIA Novosti".

Deimantas yra didžiausias aukcione siūlomas šios rūšies brangakmenis - beveik 20 proc. didesnis nei 101,84 karato deimantas, kuris iki šiol buvo laikomas rekordinio dydžio. Šis brangakmenis 1990 metais "Sotheby" aukcione buvo parduotas už 12,8 mln. JAV dolerių.

"Iš viso aukcione buvo parduoti tik keturi skaidrūs šios rūšies deimantai, sveriantys daugiau nei 100 karatų", - teigiama "Sotheby" pranešime.

Rekordinio dydžio deimantas buvo rastas Pietų Afrikoje 2011 metais. Neapdirbtas brangakmenis svėrė 299 karatus ir buvo "vienas didžiausių ir gražiausių pastaraisiais metais rastų neapdorotų deimantų", sakoma aukciono pranešime.

Prognozuojama, kad deimanto kaina Honkongo aukcione kito mėnesio pradžioje taip pat bus rekordinė - 28-35 mln. JAV dolerių.

Iki šiol už rekordinę sumą - 26 mln. 737 tūkst. JAV dolerių - skaidrus deimantas buvo parduotas šių metų pradžioje "Christie" aukcione Ženevoje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder