Nukentėjusiam nuo potvynio Indijos valstiečiui išmokėta 1 dolerio kompensacija

Nukentėjusiam nuo potvynio Indijos valstiečiui išmokėta 1 dolerio kompensacija

Nuo potvynio nukentėjęs indų ūkininkas gavo iš regioninės valdžios 80 rupijų (maždaug 1,3 dolerio) kompensaciją.

Tai trečiadienį pranešė Indijos televizijos kanalas NDTV, remdamasis pačiu valstiečiu iš Maharaštros valstijos Vidarbhos regiono 55 metų Sonba Ganpatu Bavne (Sonba Ganpat Bawne).

Pasak ūkininko, jis išleido 14 tūkstančių rupijų (227 doleriai) savo namui remontuoti, o skirta pagalba nepadengs net išlaidų arbatai ir vaišėms valdžios atstovams, kurie prieš mėnesį buvo atvažiavę įvertinti stichinės nelaimės padarytos žalos.

Vietos valdininkas žurnalistams paaiškino, kad, apžiūrint S. G. Bavnės namą, žala buvo įvertinta tik 1 procentu viso turto vertės - 83 rupijomis. Pasak valstybės tarnautojo, valdžia suapvalino šią sumą ir išmokėjo 80 rupijų.

Dabar valstietis laukia kompensacijos už potvynio sunaikintą sojų derlių.

Potvynis Maharaštros valstijoje kilo liepos mėnesį. Stichinės nelaimės aukomis tapo apie 250 žmonių, apgriauta daugiau kaip 15 tūkstančių namų. Valdžia skyrė nukentėjusiesiems 20 milijardų rupijų (apie 330 milijonų dolerių), bet S. G. Bavnė ne vienintelis ūkininkas, nepatenkintas kompensacijomis. Daugelis gyventojų atsisako išgryninti valdžios išrašytus čekius, kadangi juose nurodytos juokingos sumos. Žmonės sieja nepakankamą finansinę pagalbą su neteisingu žalos įvertinimu ir korupcija.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder