"Pelenėje" bjauriosios seserys pavadintos princesių Beatrice ir Eugenie vardais

"Pelenėje" bjauriosios seserys pavadintos princesių Beatrice ir Eugenie vardais

Kilo pasipiktinimas: spektaklyje "Pelenė" bjauriosios seserys pavadintos britų princesių Beatrice and Eugenie vardais.

Teatro vadovas kritikuojamas dėl to, kad piktąsias seseris spektaklio kūrėjams ir prodiuseriams leido pavadinti Beatrice ir Eugenie, rašo telegraph.co.uk.

"Marlowe" teatre vaidinamas spektaklis "Pelenė" sulaukė nemažai neigiamų atsiliepimų dėl, kai kurių manymu, ne itin subtilaus pokšto – čia pasakos herojų, bjauriųjų Pelenės įseserių, vaidmenis atliekantys aktoriai (beje, vyriškos lyties) buvo aprengti rėkiančiomis, smarkiai išsiskiriančiomis sukniomis ir išskirtiniais perukais.

Žiurovai skundėsi, kad vaidinamas seseris pavadinti Jorko kunigaikštienės dukrų, per karališkąsias jungtuves dėvėjusių labai originalias kepuraites, vardais tebuvo "pigus juokelis". Tuo tarpu prodiuseriai gynė savo sprendimą teigdami, kad pantomimos spektaklyje seserys nebuvo vadinamos bjauriosiomis.

Vis dėlto "Marlowe" teatro internetinėje svetainėje ši porelė po vaidmenis atliekančių aktorių Iano Smitho ir Michaelo Batcheloro nuotraukomis labai aiškiai įvardijama kaip "bjauriosios seserys".

Vieno iš tokio sprendimo kritikų Bobo Britnellio, Kenterburio Tarybos pareigūno, manymu, šaipytis iš Jorko kunigaikštienės Sarah dukrų, seserų Beatrice ir Eugenie, nedera.

"Pažvengus į nuotraukas, negalima sakyti, kad šios seserys – bjaurios. Jos atrodo kaip dvi žavios, normalios merginos. Tad kam iš jų šaipytis?", – klausė B. Britnellis.

"Gaila, bet šiais laikais atsiranda labai daug žmonių, kuriems tik ir rūpi be jokios priežasties pašiepti kitus. Gėda prodiuseriams ir gėda teatrui, kad neįsikišo ir to nesustabdė", – kalbėjo B. Britnellis.

"Gal kažkam tai pasirodys juokinga, tačiau iš princesių šitaip juoktis tiesiog negalima", – savo nuomonę dėstė dar vienas tarybos pareigūnas, norėjęs išlikti paslaptyje.

Paulas Hendy – šio spektaklio režisierius, scenarijaus autorius ir prodiuseris – atkakliai gynė savo poziciją ir tvirtino, kad spektaklio metu sesrys Eugenie ir Beatrice bjauriosiomis nevadinamos. Jo teigimu, šis spektaklis – joks karališkųjų princesių įžeidimas.

"Seserys išties yra pavadintos Beatrice ir Eugenie, bet "bjauriosiomis seserimis" spektaklio metu jų niekas nevadina. Tikrai nesiekėme tokio termino sieti su karališkąja šeima. Pats esu didis karališkosios šeimos gerbėjas, tad jokių piktų juokų ir įžeidimų apie karališkąją šeimą nelaidau ir to nesiekiu", – apginti garbę siekė prodiuseris.

"Spektaklyje mūsų "seserys" dėvi įspūdingus, itin gausiai dekoruotus kostiumus, o juokelį aš skatinu vertinti tik kaip užuominą į neįprastą karališkosios šeimos princesių mados jausmą", – aiškino P. Hendy.

Be to, jis pridūrė, kad pantomimoje garsių, viešojoje erdvėje dažnai pasirodančių žmonių pavardžių naudojimas tapo savita tradicija, tad nieko išskirtinio nėra ir su princesių atveju.

"Aš nuoširdžiai tikiu, kad pantomimoje turi būti ir satyros, ir švelnesnių juokelių. Toks įvairus humoro jausmas ir padaro britų pantomimą unikalia. Tikiuosi, kad žiūrovai, atėję pasižiūrėti mūsų spektaklio, įsitikins, jog niekas piktai iš Beatrice ir Eugenie nesišaipė", – sakė B. Britnellis.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder