Pernai „Maximoje“ parduota 80 tūkst. kilogramų „Nutellos“

Pernai „Maximoje“ parduota 80 tūkst. kilogramų „Nutellos“

 

Tarptautinę „Nutella“ dieną – dėmesio verti receptai su šokoladiniu kremu

Populiariojo šokoladinio kremo „Nutella“ gerbėjų – gausu visame pasaulyje. Tai įrodo jau 12 metus iš eilės minima, amerikiečių tinklaraštininkės Sara Rosso sumanyta, tarptautinė „Nutellos“ diena. Kasmet vasario 5-ąją garsiojo šokoladinio kremo gerbėjai kuria receptus, ar net dainas ir poemas bei organizuoja vakarėlius dedikuotus „Nutellai“. Kaip šią ypatingą dieną save palepinti, idėjomis dalinasi patyrę meistrai.

„Praėjusiais metais įvairių šokoladinių, riešutų bei ekologiškų desertinių kremų paklausa padidėjo 4,6 proc., o pats populiariausias – saldus kremas „Nutella“ 360 g pakuotėje. Skaičiuojame, jog per 2018 metus įvairių rūšių ir pakuočių šio šokoladinio kremo pirkėjai įsigijo apie 80 tūkst. kilogramų“, – atskleidžia „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Pasak jos, šiuo metu pirkėjai gali rinktis iš 15 skirtingų įvairių riešutų, šokoladinių kremų.

„Maximos“ maisto gamybos vystymo skyriaus vadovo Aido Polenino teigimu, „Nutella“ pasimėgauti galima panaudojant ją daugelyje ne tik paprastų bet ir sudėtingesnių patiekalų gamyboje. Tad tarptautinės „Nutellos“ dienos proga A. Poleninas dalinasi keletu skanių idėjų, kaip pasigaminti tobulą desertą panaudojant kremą „Nutella“.

„Nutellos“ ir avižinių dribsnių sausainiai

Reikės: 10 valgomųjų šaukštų tirpinto sviesto, 2/3 stiklinės rudojo cukraus, 2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus, 1 stiklinės miltų, 1 stiklinės avižinių dribsnių, ¾ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, žiupsnelio druskos, 2/3 stiklinės „Nutella“ kremo, 1/3 stiklinės smulkių šokolado gabaliukų.

Paruošimas: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Dideliame dubenyje išmaišykite tirpintą sviestą, cukrų bei vanilinį cukrų. Kitame dubenyje sumaišykite miltus su avižų dribsniais, kepimo milteliais ir druska. Galiausiai sumaišykite ingredientus esančius abiejuose dubenyse ir padenkite skardos dugną su trupučiu daugiau nei pusę gautos masės. Kepkite 10 minučių. Ištraukę masę iš orkaitės padenkite ją „Nutella“ kremu, tačiau tepkite atsargiai, nes iškepta masė bus dar karšta ir minkšta. „Nutellos“ kremo sluoksnį pabarstykite šokolado gabaliukais ir lengvai padenkite likusia avižinių dribsnių mase. Kepkite 14-16 minučių tol, kol viršus lengvai pageltonuos. Palaukite kol sausainių masė atvės, o tuomet supjaustykite į gabalėlius.

„Nutellos“ bei cinamono pyragas

Reikės: 450-500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos, pusės stiklinės „Nutella“ kremo, cinamono, žiupsnelio druskos. Glajui: 1 stiklinės cukraus pudros, ¼ arbatinio šaukštelio vanilės bei 2 arbatinių šaukštelių pieno arba vandens.

Paruošimas: atšildykite tešlą pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės. Tuomet iškočiotą tešlą aptepkite „Nutellos“ kremu paskanindami ją cinamonu bei žiupsneliu druskos. Iškočiotą tešlą supjaustykite į 16 kvadratėlių (4x4cm). Supjaustytus kvadratėlius sudėkite vieną ant kito į grupes po keturis. Galiausiai, visus sugrupuotus tešlos gabalėlius sustatykite statmenai į pailgą kepimo skardą, uždenkite juos maistine plėvele ir leiskite tešlai iškilti iki ji užpildys kepimo skardą. Tuomet įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir kepkite masę apie 40 minučių tol arba tol kol gražiai paruduos. Pyragui kepant, pradėkite gaminti glajų. Sumaišykite cukraus pudrą, vanilę bei pieną arba vandenį ir viską sumaišykite. Jei masė per tiršta galite įpilti daugiau vandens. Iškepusį pyragą apipilkite glajumi ir skanaukite, kai atvės.

Nekeptas „Nutellos“ sūrio pyragas

Pyragui reikės: 680 g sūrio kremo, 2 stiklinių kremo „Nutella“, 1 stiklinės cukraus pudros, 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus, 1 stiklinės plaktos grietinėlės. Pagrindui reikės: 2 ½ stiklinių (apie 26 vienetų) sutrupintų šokoladinių sausainių, 6 valgomųjų šaukštų tirpinto sviesto. Glajui reikės: 1 stiklinės kremo „Nutella“ ir ½ stilinės plaktos grietinėlės. Papuošimui reikės: lazdyno riešutų.

Paruošimas: į pasirinktą indą sutrupinkite sausainius, supilkite tirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Paruoštą masę sudėkite į apvalią kepimo skardą bei suspauskite ją prie kepimo skardos dugno. Prieš tai formos šonus plonai patepkite aliejumi tam, kad tortas nepriliptų. Formą su sutrupintų sausainių mase, dengiančia dugną, dėkite į šaldytuvą ir leiskite masei sustingti. Kitame inde iki vientisos masės sumaišykite sūrio kremą bei cukrų. Kitame atskirame dubenyje sumaišykite plaktą grietinėlę iki švelnios konsistencijos ir įdėkite vanilinio cukraus. Sūrio kremo masę supilkite į plaktos grietinėlės masę ir lėtai išmaišykite. Po to sudėkite „Nutellos“ kremą ir viską sumaišykite iki vientisos masės. Šia paruošta mase padenkite sausainių pagrindą ir viską laikykite šaldytuve bent 6 valandas. Glajų paruošite lengvai pakaitinę plaktą grietinėlę ant vidutinės ugnies. Šiltą grietinėlę sumaišykite su „Nutellos“ kremu, o kai glajus atvės, ištepkite juo sūrio pyragą. Papuoškite tortą smulkintais lazdyno riešutais.

„Kai atrodo, jog „Nutellos“ kremo stiklainis jau tuščias, dažniausiai taip nėra. Pasigaminkite skanų desertą į tuščią stiklainį įdedami ledų ir leisdami jiems šiek tiek ištirpti. Taip ne tik iki galo suvartosite visą produktą, bet vėliau ir lengvai išplausite stiklainį, kurį galėsite panaudoti ateityje“, – patarimu dalinasi A. Poleninas.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder