Plius dydžio mados namų įkūrėja E. Vitulskienė: verslo idėja gimė iš pykčio

Plius dydžio mados namų įkūrėja E. Vitulskienė: verslo idėja gimė iš pykčio

Erika ir Merūnas Vitulskiai – tvirtos ir darnios šeimos pavyzdys. Augindami du sūnus jie ne tik randa laiko vienas kitam, bet ir aktyviai užsiima savo mėgstamomis veiklomis – Merūnas koncertuoja, o Erika vadovauja savo vardo mados namams. 15 metų trunkančiais santykiais besidžiaugianti moteris dalijasi paslaptimi, kaip juos išsaugoti.

Savaitgalį TV3 kulinarinėje laidoje „Virtuvės istorijos“ užvirė azartiška dvikova, mat dėl geresnės šefės vardo susikovė savo vardo mados namų įkūrėja Erika Vitulskienė ir jos asistentė Jūratė Ablačinskaitė. Na, o kad kova būtų teisinga, viešnių kulinarinius sugebėjimus įvertinti atvyko Erikos kolekcijų modelis Barbora Skrodenytė.

Burtai lėmė, jog „Įranga restoranams“ salone įkurtoje laidos studijoje abi viešnios gamino du gardžius desertus. Erika kartu su Ilona ruošė šokoladinį pyragą su varške ir avietėmis, o Jūratė, padedama iš Šri Lankos kilusio virtuvės šefo Dilano Dampellos Gamage, parodė, kaip „Kamado Bono“ kepsninėje išsikepti obuolių ir spanguolių trupininį pyragą.

Mylinti žmona, dviejų vaikučių mama bei vietoje nenustygstanti Erika Vitulskienė prieš kelis metus nutarė įgyvendinti savo svajonę ir ėmė kurti drabužius moterims. Šiandien ši avantiūra pavirto jos vardo mados namais, kuriuose kuriami drabužiai moterims, susiduriančioms su aprangos iššūkiais.

„Ta idėja atsirado, kai prisikaupė tam tikras pykčio kiekis – eini į parduotuves, nieko nerandi, tuomet imi galvoti, kad laikas pačiai siūtis drabužius ir bus baigta su tais nervais. Tačiau juk tokia aš ne viena, mūsų daug, kurios neturim ką apsirengti“, – laidoje pasakojo Erika.

Užsiimti nauju verslu Eriką paskatino ir mylimas vyras, operos solistas Merūnas Vitulskis. 15 metų kartu skaičiuojanti pora – darnių santykių pavyzdys, o Erika tikina, kad paslaptis labai paprasta – tai nuotykių kupinas gyvenimas.

„Tikriausiai tiek daug metų išbuvome kartu tik dėl to, kad pastoviai mūsų gyvenimą lydį nuotykiai. Mes neturime rutinos, įprastos darbo dienos ofise ar savaitgalių, skirtų poilsiui. Pas mus viskas yra chaose ir visą laiką kažkas kinta, keičiasi, planai byra. Aš galvoju, kad didžiausia paslaptis kaip išlaikyti vyrą, tai yra jam visąlaik duoti veiksmo“, – atviravo Erika.

 

Erika ir Merūnas Vitulskiai  © TV3

Visuomet besišypsantis ir pozityvumu spinduliuojantis Merūnas Vitulskis – tokį jį gerbėjai yra įpratę matyti televizijos ekranuose ar koncertuose, tačiau pasak jo žmonos, namuose jis visai kitoks. Erika neslepia, Merūnas – tvirto charakterio žmogus.

„Šeimoje mūsų abiejų žodis yra paskutinis. Man labai dažnai sako, jog kaip man pasisekė, kad Merūnas toks švelnus ir ramus, bet jie klysta. Tik taip atrodo, kad aš čia pikčiurna žiežula, o jis nuskriaustas kampe sėdi. Taip nėra, jis tikrai turi charakterį, tiesiog Merūnas jaučia labai didelę meilę žmonės, mėgsta su jais bendrauti, skirti savo dėmesio, o aš šiek tiek kitokia, mieliau pastovėsiu kamputyje nei bėgsiu bendraut su žmonėmis“, – pasakojo žinoma moteris.

Erikos ramstis ne tik mylintis vyras, bet ir asistentė Jūratė, kuri šį šeštadienį tapo jos kulinarinės dvikovos priešininke. Jūratė apie savo bosę atsiliepia tik geriausiais žodžiais.

„Erika yra reikli ir griežta vadovė, tačiau teisinga. Ji be darbo negali gyventi ir aš labai džiaugiuosi, jog Lietuvoje yra tokie namai, į kuriuos gali ateiti visos moterys, jos bus šiltai priimtos, joms tikrai patars, kaip atrodyti stilingai, ir svarbiausia, kaip jaustis gerai“, – pasakojo Jūratė Ablačinskaitė.

Televizijos žiūrovų pamėgta kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ vienuoliktą sezoną pasitiko atsinaujinusi.

Naujoje „Įranga restoranams“ studijoje verda dar aršesnės ir azartiškesnės žinomų Lietuvos šeimų bei jų artimiausių bičiulių kulinarinės kovos. Į dvikovą stoja ne tik laidos herojai, bet ir jos vedėjai – kulinarei Ilonai Juciūtei pirštinę metą jau 10-ajame sezone savo jėgas ir gabumus parodęs, iš Šri Lankos kilęs virtuvės šefas Dilanas Dampella Gamage.

Su žiūrovais jiedu dalinasi ne tik puikiais receptais, bet ir naudingais kulinariniais patarimais. Geriausi pokalbiai gimsta virtuvėje, todėl patiekalų gamybą kaskart lydi atviros ir nuoširdžios istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti jį pagaminusį kulinarą.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder