Sąžiningas Singapūro taksistas grąžino savininkui automobilyje paliktus 700 000 eurų

Sąžiningas Singapūro taksistas grąžino savininkui automobilyje paliktus 700 000 eurų

Vienas Singapūro taksistas grąžino savininkui automobilyje paliktą rankinę su 700 00 eurų, praneša agentūra AFP.

"Pinigai man nėra svarbūs. Jie priklauso ne man, ką aš turėjau su jais daryti?" - laikraštis "Straits Times" cituoja 70-metį Sia Ka Tianą (Sia Ka Tian).

Taksistas į prekybos centrą vežė atostogautojų porą iš Tailando, o jai išlipus ant užpakalinės sėdynės rankinėje rado banknotų prikimštą popierinį maišelį. "Kai pamačiau pinigus, pagalvojau, kad bus nemalonumų. Aš neabejojau, kad maišelyje buvo mažiausiai 200 000 Singapūro dolerių", - pasakojo taksistas.

Jis pinigus atnešė į savo taksi bendrovės radinių biurą. Suskaičiavus banknotus paaiškėjo, kad tailandiečiai pamiršo milijoną Singapūro dolerių. Sia Ka Tianas sulaukė dėkingų savininkų, kurie paliko jam neįvardijamą sumą radybų.

Už sąžiningumą vairuotojui ketina atlyginti ir darbdavys. "Ne kiekvieną dieną randi milijoną dolerių grynais, - sakė bendrovės "ComfortDelGro" atstovė. - Mes nepaprastai juo didžiuojamės ir džiaugiamės, kad keleiviai atgavo pinigus".

Šiai bendrovei tai buvo ne pirmas vertingas radinys taksi automobilyje: 2009-aisiais vienas vairuotojas savo transporto priemonėje rado 5 kg aukso, kurio vertė - 240 000 eurų. Jis taip pat lobį grąžino.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder