Skandinavams - perspėjimas apie vyrų sėklides kramtančią žuvį

Skandinavams - perspėjimas apie vyrų sėklides kramtančią žuvį

Mėgstantys nuogi maudytis skandinavai perspėti apie žuvį, mėgstančią triauškinti vyrų sėklides.

Daniją ir Švediją skiriančiame Eresuno sąsiauryje žvejys sugavo paku vadinamą žuvį, pranešė Danijos nacionalinio gamtos istorijos muziejaus ekspertai, skelbia CNN.

Ši žuvis, kilusi iš Pietų Amerikos, turi didelius dantis ir atrodo gana grėsmingai. Ji laikoma taikiąja piranijos pussesere. Dideli paku dantys nėra tokie aštrūs, kaip piranijos, tačiau be vargo gali“ perkąsti žvejybinius tinklus ir pirštus, sako muziejaus ekspertai. Tiesa, kitaip nei piranijos, kurios minta mėsa, paku yra vegetarės.

Tad kodėl besimaudantys vyrai turėtų jos isaugotis?

Pasirodo, paku savo galingais žandikauliais mėgsta traiškyti riešutus ir kartais gali supainioti vyriškus reprodukcinius organus su savo mėgstamais užkandžiais.

Kaip ši egzotiška žuvis atsirado Skandinavijos vandenyse, neaišku, sako muziejaus atstovai. „Kai aptinkame žuvį, kuri čia neturėtų būti, pirmiausiai įtarimas krenta ant akvariumų mėgėjų ir žuvų veisėjų“, - sako Peteris Raskas Molleris.

Muziejaus ekspertai ketina atlikti žvejo tinkluose rastos paku genetinį tyrimą ir daugiau sužinoti apie šią žuvį

O kol kas muziejaus ekspertai pataria: „Visiems, kas šiomis dienomis maudysis Eresune, patartina nepamiršti tamprių maudymosi kelnaičių“.

Vertė Linas LUKOŠEVIČIUS

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder