Ką vertėtų žinoti skirtingų temperamentų žmonėms?
Cholerikai
Cholerikai būna labai permainingos ir nenuoseklios būtybės. Jie atsisako savo planų greičiau už kitus. Jiems psichologai ir dietologai rekomenduoja visada turėti po ranka naudingų, sveikų ir liesų produktų, kad pasisotinę tinkamomis užkandėlėmis galėtų atsispirti pagundai suvalgyti mėsainį, dešrainį ar pyrago gabalą.
Melancholikai
Melancholikams taip pat būna nelengva atsispirti nesveiko maisto pagundoms. Ilgalaikės dietos jiems iš principo netinka, nes pagilina pesimistines nuotaikas ir gali sukelti depresiją. O pažeidę dietos taisykles, jie ima graužtis ir praranda pasitikėjimą savimi. Melancholikai gali leisti sau suvalgyti daugiau saldumynų už kitų temperamentų žmones. Jiems patartina rinktis medų ir džiovintus vaisius, kurie suteiks energijos ir padės lengviau įveikti fizinius krūvius.
Flegmatikai
Flegmatikai kenčia dėl savo lėtumo. Niekas kitas jiems negali padėti, išskyrus juos pačius. Jiems patartina įprasti maitintis visaverčiu naminiu maistu, kiekvieną kąsnelį sukramtyti lėtai ir ramiai, niekur neskubant. Flegmatikai labai mėgsta greitus užkandžius. Šito pomėgio jie turėtų sąmoningai atsikratyti ir pereiti prie košių bei sriubų.
Sangvinikai
Sangvinikams, galima sakyti, pasisekė labiau už kitus: jie yra tikri gurmanai. Jie netingi pasigaminti sau sudėtingų egzotiškų patiekalų ir negaili tam skirti laiko. Kad suliesėtų, jiems reikia atkreipti dėmesį į daržovių receptus ir jūros gėrybių patiekalus. Beje, kuo ilgiau užtruks naujo sudėtingo patiekalo gaminimas, tuo geriau.
Rašyti komentarą