Spalvoto meduolio dieną įžymybės demonstravo kūrybinius sugebėjimus
Praėjusio penktadienio popietę viename Vilniaus prekybos centre žinomi Lietuvos žmonės turėjo galimybę nusikelti į vaikystę. Pasiraitoję rankoves LNK žvaigždės su savo atžalomis, minėdami "Spalvoto meduolio dieną", džiaugsmingai ėmėsi darbo - įvairiais glajais spalvino meduolius ir puošė juos kalėdiniais pabarstukais. Panašu, kad daugiau džiaugsmo tokia šventinė veikla teikė suaugusiesiems negu jų vaikams. Pamiršę laiką ir susirinkusių fotografų blykstes eterio žvaigždės stačia galva pasinėrė į kūrybines "kančias" - kočiojo tešlą, spaudė sausainius ir šovė juos į krosnį. Savo iškeptus ir nuspalvintus meduolius žinomi žmonės padovanojo vaikų globos namuose augantiems vaikams.
Meduolių receptas
150 g cukraus
75 ml auksaspalvio sirupo
150 g sviesto arba margarino
2 nedidelių kiaušinių
1/2 šaukšto tarkuotos apelsino žievelės
1/2 šaukšto tarkuoto imbiero
1/2 šaukšto maltų gvazdikėlių
1/2 šaukšto sodos
400 ml miltų
Glajui:
400 ml cukraus miltelių
1 kiaušinio baltymas
2-3 lašeliai acto
Užvirkite cukrų ir auksaspalvį sirupą. Į gautą masę įdėkite sviestą arba margariną, leiskite jam ištirpti, išmaišykite. Palikite mišinį atvėsti. Į jį įmaišykite plaktus kiaušinius, prieskonius, sodą ir miltus. Apibarstykite tešlą trupučiu miltų ir palikite šaltoje vietoje kelias valandas arba per naktį.
Išminkykite tešlą ir padalykite ją dalimis. Iškočiokite 2-3 mm lakštus, formelėmis išspauskite sausainius. Kepkite iki 175 C įkaitintoje orkaitėje 8-10 min. Palikite atvėsti.
Sudėkite visas glajaus sudedamąsias dalis į dubenį ir plakite elektriniu plaktuvu, kol masė taps vientisa ir standi. Glajumi dekoruokite meduolius.
Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“
Rašyti komentarą